Utorak, 14. svibnja 2024.

VIKEND REKORDERI Jedan sa 120 proletio naseljem, a drugi vozio bicikl s 2,28 promila

Djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom vikenda zabilježili su devet prometnih nesreća i 283 prometna prekršaja.

Kada je riječ o prometnim nesrećama, najčešći uzroci bili su brzina neprimjerena uvjetima i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti.

Što se tiče prometnih prekršaja, najviše je bilo prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, zatim vožnja pod utjecajem alkohola i nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Iz policije poručuju da je najveća brzina kretanja vozila utvrđena u subotu u 11:08 u Velikoj Mučnoj nedaleko Koprivnice gdje je vozač automobilom projurio 120 kilometara na sat iako je brzina prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

– Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak u 18:55 u Ulici Mirka Viriusa u Đelekovcu nedaleko Koprivnice kod 39-godišnjeg vozača koji je vozio bicikl pod utjecajem alkohola od 2,28 promila. Ističemo i 38-godišnjeg vozača koji je u nedjelju u 19:55 na Bjelovarskoj cesti u Koprivnici vozio automobil s 1,72 promila – objašnjavaju u policiji.

Napominju da su tijekom vikenda nadzirani i mladi vozači, njih 54, a počinili su 15 prometnih prekršaja.

zatvori