Nedjelja, 5. svibnja 2024.

PROTEST KLUBOVA 1. ŽNL: Ako nema gledatelja, neće biti ni prvenstva

Kako doznajemo, danas je održan sastanak predstavnika klubova Prve županijske nogometne lige.

Iz dobro upućenih izvora doznali smo da je na sastanku zaključeno da klubovi ne žele nastavak proljetnog dijela prvenstva bez gledatelja.

– Uz to, na sastanku je zaključeno i da će klubovi tražiti sastanak s Robertom Markulinom, predsjednikom Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije kako bi razgovarali o daljnjem tijeku natjecanja – govori naš izvor.

Kontaktirali smo nekoliko predsjednika i članova uprava klubova Prve županijske nogometne lige da nam daju komentar o sastanku, no nitko nije bio raspoložen za bilo kakve službene izjave. Složili su se u jednome, a to je da se lige prvenstveno igraju zbog gledatelja te da izostankom gledatelja i utakmice gube smisao.

– Lokalni nogomet igra se zbog publike. Ne vidim razlog zašto ne bi se dopustilo gledateljima da prate svoje klubove, ali uz epidemiološke mjere, odnosno da se prepiše obaveza korištenja zaštitnih maski i fizička udaljenost te da se pojačaju redarske službe na utakmicama koje će nadzirati provođenje mjera. Lokalni nogomet živi za publiku i od publike, mnogi se klubovi financiraju upravo od prodaje karata. Puno je klubova zbog loše financijske situacije moralo otpustiti igrače. Nastavimo li igrati prvenstvo bez publike, brojni će se klubovi naći u velikim problemima – kazao je jedan od predstavnika klubova.

zatvori