Petak, 26. travnja 2024.

Pred županijskim je vijećnicima posljednja sjednica u ovom sazivu

Članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije danas će se okupiti elektroničkim putem.

Naime, za 12 sati sazvana je 26. sjednica Županijske skupštine sa šest točaka dnevnog reda. Prva i najvažnija odnosi se na odluku o izradi V. Izmjena i dopuna Prostornog plana Koprivničko-križevačke županije.

– Na prošloj smo sjednici usvojili IV. izmjene, no prostorni plan i prostorno-planska dokumentacija je jedan živi organizam koji zahtjeva stalne promjene. Upravo su se one dogodile na zahtjev pojedinih jedinica lokalne samouprave i na zahtjev pojedinih investitora – objasnio je župan Darko Koren.

Konkretni razlozi spomenutih izmjena i dopuna su izgradnja geotermalnih elektrana na području Općine Legrad, izgradnja solarnih elektrana i trafostanice na području Rasinje te izgradnja dalekovoda kod Vojvodinca.

Na dnevnom će redu biti još pet točaka dnevnog reda, a kako je rekao župan Koren, većinom su tehničke prirode. Bit će to posljednji put da vijećnici glasuju i raspravljaju u ovom sazivu.

– Neposredno poslije blagdana donijet će se odluka o raspuštanju predstavničkih tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave i tada će biti poznata cijela procedura vezana uz lokalne izbore. Sama činjenica da smo pri kraju govori da je ovo posljednja sjednica u ovom mandatu – zaključio je župan.

zatvori