Subota, 27. travnja 2024.

PODRAVKA VEGETA I ROSTOV DON Pranjić: Protivnice poštujemo, no u ovaj dvoboj nećemo ići s bijelom zastavom

Rukometašice Podravka Vegete sutra na domaćem terenu u sklopu osmine finala Lige prvakinja dočekuju ruski Rostov Don.

Kako su poručili iz kluba, utakmica je na rasporedu u 18 sati u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović.

Dodali su da ovaj ruski tim odlikuje individualna, ali i ekipna kvaliteta, a njihove ambicije iz sezone u sezonu rastu. I u ovoj su sezoni, koja je bila prilično zahtjevna zbog ozljeda i koronavirusa, opravdali status favorita i zasjeli na prvo mjesto u svojoj skupini A.

Trener koprivničke ekipe Antonio Pranjić kazao je da su se u ovom teškom razdoblju okrenuli kondicijskoj i taktičkoj pripremi za nadolazeće utakmice pa tako i novom europskom izazovu koji je pred njima.

– Ruska megamomčad s nekoliko superzvijezda predvođena jednom od ponajboljih svjetskih igračica Anom Vijahirevom, a tu je i Grâce Zaadi Deuna koja je odlična razigravačica. Moram spomenuti i dva vrhunska i iskusna krila Managarovu i Kuznetsovu. To je ekipa koja u ovoj sezoni cilja na sam vrh s ambicijom prema Final Fouru, a potencijalno i osvajanjem Lige prvakinja – istaknuo je Pranjić.

U redovima Podravka Vegete nanizale su se i neke ozljede u proteklom razdoblju pa tako osim Selene Milošević koja već neko vrijeme nedostaje u obrani i napadu ima i novih ozlijeđenih igračica. Lamprini Tsakalou ima problema s preponom pa u subotu neće zaigrati, a upitne su i Ivona Mrđen i Carlos koje imaju probleme s koljenom te su trenutno u posebnom tretmanu treninga.

U ekipi je prisutno veliko zajedništvo i zaista se ozbiljno pripremaju za sve ono što ih očekuje, a europske utakmice uvijek su zasićene nekim posebnim nabojom i energijom, a tako će biti i ovoga puta, napomenuli su u klubu.

O trenutnom fokusu i ambicijama ekipe u ovoj utakmici rekla je Lea Franušić.

– Dolazi nam utakmica Lige prvakinja nakon dužeg vremena i nakon ove tužne priče koja je iza nas. Odigrale smo dvije prvenstvene utakmice i malo se vratili u život. Sada je fokus samo na Rostov Donu. Odlična ekipa koja puca na visoko u kojoj ima dosta velikih imena, ali na treninzima se pripremamo i kroz video i kroz taktiku. Želimo dati najbolje od sebe i nadamo se kvalitetnoj utakmici i dobrom otporu – kazala je Franušić.

A da će ići hrabro i u ovaj izazov potvrdio je i trener Podravkašica.

– Ovu ekipu prije svega iznimno poštujemo, no moram reći da se ne bojimo i kako u ovaj dvoboj nećemo ići s bijelom zastavom. Pripremamo se za ovo i cilj nam je ispuniti sve zadatke koje smo zacrtali uoči ove važne utakmice. Želimo se pokazati u najboljem svjetlu i svih 60 minuta dati svoj maksimum – zaključio je Pranjić.

Spomenimo da će prijenos utakmice biti na drugom programu Arena Sport televizije, a dvorana će i ovoga puta biti zatvorena za gledatelje sukladno epidemiološkim mjerama.

zatvori