Petak, 26. travnja 2024.

POČINJE NOGOMETNO LUDILO Derbi četvrtoligaša za početak

Nakon dugo vremena, sastanaka i odluka hoće, neće konačno je i službeno – počinju sve nogometne lige od ovog vikenda, ali bez publike.

Igrat će se zaostale utakmice, a najzanimljiviji će biti podravski derbi četvrtoligaša Ferdinandovca i Tehnika-Koprivnice koji je na rasporedu u nedjelju u 15 sati. Klubovi koji su u ovoj čudnoj sezoni odigrali finale kupa u kojem je Tehnika uzela naslov, sada se sastaju u prvenstvu u kojem Ferdinandovčani žele uzvratiti za poraz. Pripreme su bile duge i teške za jedne i druge, no obje će momčadi biti željne igre i pobjede. Na tablici su domaći trenutno drugoplasirani, dok su gosti peti te ih dijeli osam bodova razlike.

– Tehniku dočekujemo bez Luke Jasenka koji ima suspenziju na jednu utakmicu zbog slučaja “čišćenje od kartona”, ostali su spremni i jedva čekamo početak prvenstva i službenih utakmica. Cilj je ostati u borbi za prvo mjesto u proljetnom dijelu sezone u kojem zaostajemo za prvim Grubišnim Poljem četiri boda i imamo utakmicu manje, a oni nam dolaze u goste. Ovisno o kup natjecanju želja nam je ponoviti prošlogodišnji rezultat. U planu nam je izgradnja tribine sa 200 sjedećih mjesta koja će biti gotova do 15. travnja – kazao nam je tajnik Ferdinandovca Vjekoslav Kudumija.

Zbog slučaja “čišćenje od kartona” suspenzije će odrađivati i dva Tehnikaša. Riječ je o Stjepanu Šanteku i Luki Ernečiću. Bit će to minus za Građevinare, no Čiković ima dovoljno kvalitetnih igrača koji će ih zamijeniti. Tehniki će nedostajati i prvi vratar Vrhovec zbog ozljede prsta, no zamijenit će ga povratnik Leo Kirin.

– S obzirom na cijelu situaciju koja nas okružuje mogu reći da su pripreme bile jako dobre zahvaljujući dobroj organizaciji predsjednika Bajalice i trenera Čikovića. Malo su nam ritam poremetile ozljede sada kada kreće prvenstvo što je i logično s obzirom na to da nije bilo nikakvih aktivnosti kroz zimu. U ovoj polusezoni očekujem još bolje rezultate s obzirom na to da nije bilo velikih promjena u ekipi te smo svi više-manje ostali na okupu. U nedjelju konačno počinje prvenstvo. Idemo kao i u svakoj utakmici “na glavu” i po pobjedu kako bi na najbolji mogući način otvorili prvenstvo i uhvatili dobar tempo te na kraju izborili sam vrh lige što i zaslužujemo – istaknuo je jedan od najboljih igrača Građevinara Marko Radotović.


4. MŽNL BJ-KC-VT

14.3.2021. 15:00 FERDINANDOVAC: NK FERDINANDOVAC – NK TEHNIKA-KOPRIVNICA

TABLICA 4.MŽNL BJ-KC-VT

zatvori