Ponedjeljak, 13. svibnja 2024.

Općina Koprivnički Ivanec sufinancira rušenje dotrajalih i zapuštenih stambenih i gospodarskih objekata

Općina Koprivnički Ivanec objavila je javni Natječaj za (su)financiranje rušenja dotrajalih i zapuštenih stambenih i popratnih gospodarskih objekata na području općine.

Natječaj je otvoren do 15. travnja ove godine, a Općina će sufinancirati poticaje s do 15.000 kuna.

Pravo na dodjelu bespovratnih novčanih sredstva imaju fizičke i pravne osobe. Poticaji će se dodjeljivat temeljem zaprimljenih i odobrenih prijava na Javni natječaj i to na način da će Općina zatražiti tri ponude od izvođača radova za rušenje te će odabrati najpovoljniju ponudu.

– Ako se utvrdi da je najpovoljnija ponuda za izvođenje radova niža od 15.000 kuna sa PDV-om, izvođaču radova bit će isplaćeno onoliko sredstava koliko je i ponuđeno, a što se definira Ugovorom o dodjeli poticaja i izvođenju radova. Ako se utvrdi da je najpovoljnija ponuda za izvođenje radova viša od 15.000 kuna sa PDV-om, tada će se izvođaču radova isplatit maksimalni iznos od 15.000 kuna pod uvjetom da se korisnik poticaja Ugovorom o dodjeli poticaja i izvođenju radova obveže da će sam podmiriti ostatak cijene prema izvođaču radova – piše u natječaju.

Poticaj po ovoj mjeri može se ostvariti jednom u dvije godine.

– Pravo na ostvarivanje poticaja imaju svi korisnici čije se nekretnine nalaze na području Općine Koprivnički Ivanec bez obzira na njihovo prebivalište ili boravište. Korisnici koji nemaju prijavljeno prebivalište ili boravište ili sjedište na području Općine Koprivnički Ivanec, a koji ostvare pravo na poticaj, dužni su minimalno pet godina nakon ostvarivanja poticaja zadržati vlasništvo odnosno suvlasništvo nad nekretninom koja je bila predmet poticaja. Ako otuđe nekretninu unutar pet godina od ostvarivanja poticaja, dužni su u Proračun Općine Koprivnički Ivanec vratiti poticaja – poručili su u Općini.

Svi zainteresirani detalje natječaja mogu pronaći na mrežnim stranicama Općine Koprivnički Ivanec.

zatvori