Subota, 4. svibnja 2024.

Obrtničkoj školi Koprivnica Erasmus+ akreditacija u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Obrtnička škola Koprivnica dobitnica je Erasmus+ akreditacije u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za novo programsko razdoblje od 2021. do 2027. godine.

– To je priznanje uspjeha naše škole koja od samih početaka projekata mobilnosti u školstvu od 2009. godine bez prekida, svojim učenicima omogućuje odlazak na usavršavanje u inozemstvo. Na ovom smo natječaju dobili maksimalan broj bodova što je potvrda da imamo dobar plan za provedbu visokokvalitetnih mobilnosti. Akreditacijom su nam omogućene jednostavnije prijave te osigurana financijska sredstva za provedbu budućih mobilnosti – rekao je Zlatko Martić, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica.

Snimila Tea Jurković.

Dodao je da planiraju omogućiti učenicima kvalitetnu stručnu praksu koja ih priprema za tržište rada, dodati europsku dimenziju obrazovanju, pružiti svim učenicima jednake mogućnosti obrazovanja, širiti znanja i vještine nastavnika te ostvariti partnerstvo s novim ustanovama.

Martić je podsjetio da je od početka rada na projektima mobilnosti odobreno 12 projekata te gotovo pola milijuna eura bespovratnih sredstava.

– U tom se razdoblju stručno osposobljavalo 176 učenika, a stručno usavršavalo 14 nastavnika. Partnere imamo u sedam europskih zemalja, a sve više njih šalje svoje učenike na osposobljavanje u našu školu. Ove školske godine provodi se projekt mobilnosti pod nazivom „EUjedinjeni u Obrtničkoj 2020!“, no planira se produženje projekta do kraja iduće školske godine kako bi se uspjele provesti sve mobilnosti koje je pandemija spriječila – zaključio je ravnatelj.

Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
zatvori