Subota, 25. svibnja 2024.

Mario Švegović: Pokrenuli smo našu Poslovnu zonu Koprivnički Ivanec

Poduzeće “Unija beton d.o.o.” iz Zagreba aktivno radi na izgradnji postrojenja betonare na svojem zemljištu u Poslovnoj zoni Koprivnički Ivanec.

– Odmah po završetku radova na izgradnji betonare, a nakon ishođenja uporabne dozvole, očekuje se i početak njihovog poslovanja. Pored parcele na kojoj grade postrojenje, poduzeće “Unija beton” u drugoj je polovici prošle godine kupilo još jednu parcelu od dodatnih 5.000 kvadratnih metara, a na kojoj namjeravaju širiti svoje poslovanje – poručili su iz Općine Koprivnički Ivanec.

Dodali su da tvrtka Bihor iz Botinovca planira graditi postrojenje za proizvodnju opreme za instalaciju grijanja, hlađenja, sprinkler sistema i ventilacije.

– Poduzeće “Bihor” također je u drugoj polovici prošle godine kupilo parcelu u našoj poslovnoj zoni, površine 5.926 kvadratnih metara, a na kojoj planiraju graditi postrojenje za proizvodnju opreme za instalaciju grijanja, hlađenja, sprinkler sistema i ventilacije. Već su počeli s izradom svoje projektno – tehničke dokumentacije, a po završetku iste namjeravaju započeti gradnju postrojenja – objašnjavaju.

Napominju da je Općina prodala dva zemljišta u poslovnoj zoni u vrijednosti 2.363.904,00 kuna.

– Početkom ove godine realizirali smo još dvije kupoprodaje zemljišta u Poslovnoj zoni. Prva je poduzeće “Mamodo d.o.o.” iz Vinkovaca koje ima namjeru graditi sunčanu elektranu na parceli površine 12.577 kvadratnih metara te će cijeli iznos uplatiti jednokratno u proračun Općine Koprivnički Ivanec u iznosu od 679.158,00 kuna, a drugi je “OPG Posavec Ivan” iz Peteranca koji ima namjeru graditi spremište za žitarice i trgovinu za poljoprivredne strojeve i to na parceli ukupne površine 31.199 kvadratnih metara te će iznos od 1.684.746,00 kn uplatiti u cijelosti u proračun Općine. S oba subjekta sklopili smo predugovore u kupoprodaji te očekujemo realizaciju isplate sredstava, nakon čega ćemo sklopiti ugovore o kupoprodaji i realizirati prijenose vlasništva nad predmetnim parcelama – naglašavaju u Općini.

Načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović zadovoljan je ovim aktivnostima.

– S radošću moram istaknuti kako smo u zadnjoj godini mandata uspjeli do kraja pokrenuti poslovnu zonu Koprivnički Ivanec. S jedne strane imamo dvije ozbiljne firme “Unija beton” i “Bihor” koji će u skoroj budućnosti širiti svoje poslovanje, a vjerojatno i zapošljavati nove ljude, što nam je u općini iznimno bitno, posebice ako promatramo negativne ekonomske trendove u doba ove pandemije. Uz to uspjeli smo prihodovati skoro 2,5 milijuna kuna zbog prodaje dva zemljišta u poslovnoj zoni gdje će tvrtka “Mamondo” iz Vinkovaca graditi sunčanu elektranu što je važno za razvoj gospodarstva u ovom kraju, ali i Koprivničko-križevačkoj županiji. Osim vinkovačkog poduzeća pokrenut će se i poljoprivredni sektor. “OPG Posavec Ivan” iz Peteranca ima namjeru graditi spremište za žitarice i trgovinu za poljoprivredne strojeve – zaključio je načelnik.

zatvori