Ponedjeljak, 28. listopada 2024.

FOTO Udruga prijatelja kulture ‘Vlado Dolenec’ organizirala humanitarnu akciju

Udruga prijatelja kulture “Vlado Dolenec” organizirala je humanitarnu akciju za stradale u potresu na području Sisačko-moslavačke županije. Cilj akcije bio je pomoći jednoj kulturno-umjetničkoj udruzi iz tog kraja.

– Članovi Udruge sakupili su dobrovoljne priloge i kupili prehrambene i higijenske artikle te zapakirali 10 velikih paketa potrepština kao i velika pakiranja deterdženta za rublje. Kupljeni su i sanduci s povrćem, a OPG “Halaček” darovao je sanduke s salatom. Nabavu je obavila članica Đurđa Puž, a pakirali su svi članovi. U akciji su sudjelovali vatrogasci Tomislav Tomiek i Alen Puž koji su vozili vatrogasni kombi kojim su prevezeni darovani paketi Hrvatskom KUD-u “Čuntić” iz Hrastovice u blizini Petrinje. Domaćini su izuzetno lijepo i srdačno dočekali Bregovce i počastili ih te posebno zahvalili na paketima i, kako su rekli, na tome što su mislili na njih i pružili im podršku i lijepu riječ – poručuju iz Općine Koprivnički Bregi.

Dodaju da su se družili u njihovom domu, a išli su i u razgledanje stradalog mjesta i njihove crkve posvećene svetom Antunu. Pozvali su članove Udruge na njihovo proštenje 13. lipnja da sudjeluju svojim pjevanjem, na što će se svakako odazvati ako će dozvoliti epidemiološka situacija, a i Bregovci će njih pozvati na njihov koncert.

– Ovom akcijom rodilo se jedno novo i divno prijateljstvo između dviju Udruga koje će nastojati ubuduće njegovati. Hvala svim članovima UPK, a posebno hvala članicama Branki Tomiek i Đurđi Puž koje su ispekle bregovsku pitu koju su tamo podijelile, kao i vatrogascima koji su donirali vozilo i gorivo za prijevoz – zaključuju.

Slušaj uživo
zatvori