Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Slaven Belupo na kišovitom terenu remizirao s Rijekom i osvojio bod

Nogometaši Slaven Belupa u 25. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige remizirali s Rijekom. Na Rujevici je rezultat bio 1:1, a pogodak za koprivničku momčad postigao je van Bruggen, donose službene stranice kluba.

Trener Tomislav Stipić u današnjoj je utakmici na teren poslao od prve minute Filipovića na golu. Trojac u obrambenoj liniji činili su Božić, Paracki koji se vratio nakon ozljede i Hyunwoo. Na bokovima su zaigrali Bosec i Goda, dok su veznu liniju činili Lulić, van Bruggen i Glavčić. U vrhu napada zaigrali su Knoll i Iličić.

Prva je zaprijetila Rijeka. Tomečak je iz daljine tukao snažno, ali neprecizno. Odgovorila je koprivnička momčad preko Knolla čiji odličan udarac s 15-ak metara još boljom reakcijom brani Nevistić. U 28. minuti svoj je udarac iz daljine okušao i Lončar, ali siguran je Filipović. S druge strane, Iličić se našao u idealnoj situaciji oči u oči s golmanom Rijeke koji je ipak brži i spašava svoj gol. Do kraja prvog poluvremena domaćin je pokušao zaprijetiti udarcima iz daljine, ali je rezultat ostao 0:0.

Rijeka je povela u 52. minuti kada je Andrijašević glavom iz blizine zabio za 1:0. U iduće četiri minute Slaven je imao dvije velike prilike. Lulićev udarac iskosa s desne strane iz izvrsne situacije obranio je Nevistić, a pokušaj Knolla glavom završio je tik pokraj vratnice. U 77. minuti Slaven je izjednačio. Lulić je čvrstom povratnom loptom pronašao van Bruggena koji s 15-ak metara probija Nevistića za 1:1.

– Bio je to konačan rezultat utakmice, a ostaje žal što odlična igra naše momčadi nije nagrađena sa sva tri boda – poručuju iz kluba.

Iduću utakmicu Slaven Belupo će ponovno igrati protiv Rijeke i to u srijedu na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš s početkom u 17 sati.


12. ožujka 2021. – 25. kolo HT Prve lige
Rijeka, Rujevica

NK Rijeka – NK Slaven Belupo 1:1 (0:0)

NK RIJEKA: Nevistić – Tomečak, Capan, Galešić, Štefulj – Lončar, Pavičić (od 72. Mudražija)- Murić, Andrijašević, Menalo (od 46. Gnezda Čerin) – Drmić (od 72. Kulenović). Trener: Goran Tomić.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Hyunwoo (od 62. Gamarra) – Bosec, Lulić, van Bruggen, Glavčić, Goda – Iličić, Knoll (od 89. Delić). Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Ivan Janić (Ilok), Tomislav Keglević (Našice), Zdenko Lovrić (Đakovo).

VAR: Dario Bel (Osijek), AVAR: Tomislav Petrović (Valpovo).

Delegat: Vicko Bućan (Mravnice),

Kontrolor: Dragutin Karlo Poljak (Zagreb).

Strijelci: 1:0 Andrijašević 52′, 1:1 van Bruggen 77′

Žuti karton: Lončar 35′, Pavičić 37′, Galešić 50′, Capan 69′, Gnezda Čerin 87′ (Rijeka); Paracki 33′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Rijeka); (Slaven Belupo)

zatvori