Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: RADOVI NA SJEVERU Vojni vešeraj postaje sveučilišna zgrada s četiri laboratorija

Obnovljena zgrada namijenjena Odjelu za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever u punoj funkciji bit će do kraja godine.

Studenti Sveučilišnog centra Koprivnica tako će na raspolaganju imati četiri laboratorija i predavaonicu za otprilike 450 osoba.

Rekao je to prilikom današnjeg obilaska radova prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša.

Snimio Valentino Štefanek.

– Sveučilište Sjever ove godine investira oko 11 milijuna kuna vlastitih sredstava u obnovu i opremanje zgrade koja je nekad bila vešeraj u vojarni, a u budućnosti će biti namijenjena za cijeli Sveučilišni centar Koprivnica prvenstveno za Odjel za prehrambenu tehnologiju. S obzirom na to da smo počeli s tri studijska programa u jednoj zgradi sada imamo više od 1.000 studenata tako da nam je novi prostor neophodan – rekao je Tomiša.

Dodao je da bi prva faza radova trebala biti gotova u svibnju, a druga u listopadu.
Osim nove zgrade, s 1. listopada Sveučilišni centar Koprivnica imat će uz postojećih 10 još nova dva studijska programa i to preddiplomski sveučilišni studij zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže te novi studij računarstva i informatike u Đurđevcu.

Ovime bi Sjever imao otprilike 1.200 studenata, a koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je da Sjever dobiva potpuniji oblik.

Snimio Valentino Štefanek.

– To govori da je cijela ova priča imala smisla i da je postojala potreba, ali i da ljudi koji vode ovaj Sveučilišni centar predvođeni Tomišom rade jedan jako dobar posao. Drago nam je što nas sada čeka iskorak na ono polje koje je u mentalnom kodu Podravine i to zahvaljujući Podravki, Belupu, Hartmannu i Carlsbergu jer uz ambalažu se prebacujemo na prehrambenu tehnologiju i siguran sam da će nam to jako puno značiti za buduću atraktivnost samog Centra, ali i za budući razvoj gospodarstva u Koprivnici i našoj županiji – objasnio je gradonačelnik.

Spomenimo da je u tijeku još jedan projekt i to onaj Znanstveno-istraživačkog centra Sveučilišta Sjever, a Tomiša je istaknuo da imaju pravomoćne građevinske dozvole, ali su još uvijek u fazi rješavanja problema oko financiranja na čemu rade već tri godine.

zatvori