Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Podravkašice na poseban način obilježile Svjetski dan osoba s Down sindromom

Rukometni klub Podravka Vegeta svake se godine priključi obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom.

Ove su godine rukometašice taj dan upriličile na malo drugačiji način, napomenuli su iz kluba. Na njihov subotnji trening u posjet im je stigao Jan Jembrek sa svojim roditeljima Narcisom i Markom te sestrom Lanom. Trogodišnji dječak prekrasnog osmijeha i bujne sjajne kosice otkrio je svoje talente koprivničkim rukometašicama, pomogao im u istezanju i pripremi za trening, puno ih nasmijavao te im pokazao koliko je vješt u vježbanju i igrama s loptom.

– Jan je prije tri godine kada je došao na svijet svojim roditeljima Narcisi i Marku te sestri Lani otvorio vrata predivnog svijeta u kojem svakodnevno zajedničkim snagama i obiteljskom toplinom ruše stereotipe. Toplinom svojih očiju i ljepotom koju u sebi nosi na prvu je osvojio srca svih članova svoje obitelji. On je razigrani dječak omiljen među vršnjacima u vrtiću gdje ga obožavaju, a sada je postao i dio naše, rukometne obitelji. Njegov je smijeh ispunio sva mjesta i najskrivenije kutke u našoj sportskoj dvorani. Želimo Janu da ta energija koju sa sobom nosi i dalje bude njegov štit s kojim će se, naravno uz podršku obitelji suočiti sa svim izazovima života koji su pred njim – kazali su u klubu.

Dodali su da predivnom Janu i njegovoj obitelji s kojom pomiče granice i mijenja svijet, ne mogu poželjeti nešto posebno jer oni ono najvrjednije već imaju, jedni druge, a ta snaga neizmjerne ljubavi koju dijele otvorit će im sve puteve kojima krenuli.

zatvori