Petak, 26. travnja 2024.

Aleksovski ekskluzivno za Dravu.info: Želim da bazu Slavena u budućnosti čine igrači ponikli u našem pogonu

Aleksandar Aleksovski od ovog je tjedna čelna osoba koprivničkog prvoligaša Slaven Belupa. Za Dravu.info prokomentirao je trenutnu situaciju u klubu, svoja dosadašnja sportska i direktorska iskustva, ali i buduće planove.

>> UPRAVO POTVRĐENO Aleksandar Aleksovski novi je direktor Slaven Belupa

Za početak nekoliko informacija o vama, koliko imate godina, gdje ste išli u školu odnosno na studij, što ste sve radili?

Dolazim iz Koprivnice, imam 31 godinu. Odrastao sam i od malih nogu sam u Koprivnici, područnu školu sam pohađao na Vinici, a nakon toga sljedeće četiri godine išao sam u OŠ Đuro Ester. Srednju sam također završio u Koprivnici, ekonomski smjer, a jedna od zanimljivosti je da mi je profesorica bila sadašnja zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž pa se nadam da je i ona dijelom ponosna na ovo imenovanje. Nakon odrađene srednje škole završio sam Pravni fakultet u Zagrebu i zatim postao prvo vježbenik, a zatim i odvjetnik.

Što preuzimanje koprivničkog prvoligaša znači za vas, jeste li radili slične poslove do sada u svojoj karijeri?

Držim da ne preuzimam koprivnički prvoligaš već ovdje obavljam operativnu funkciju i u tom dijelu smatram da klub, prije svega, treba roba, a ne gospodara. Ovaj klub pripada svim žiteljima Koprivnice i gravitirajućih područja, a ne meni kao novom direktoru. Ovdje sam došao raditi i biti na usluzi ovom klubu, a ne isti preuzimati. Funkcija direktora je prije svega upravljačka, operativna funkcija koju sam obavljao jednako tako u svom odvjetničkom društvu gdje smo imali urede čak i u više gradova. Sama organizacija rada i financijsko poslovanje vrlo je usporedivo.

Koliko ste upoznati s načinom funkcioniranja nogometnog kluba?

Vrlo dobro poznam način na koji funkcionira nogometni klub, i to kako s financijske tako i sa sportske strane. U tom dijelu zaista neće biti nikakvih problema.

Što mislite o trenutnoj situaciji u Slaven Belupu, smatrate li da je stanje kluba na prvenstvenoj ljestvici odraz trenutne kvalitete momčadi?

Držim da imamo iznimno kvalitetnu ekipu i moram reći da trenutno nismo u krizi igre. Nažalost, u krizi smo rezultata, ali uvjeren sam da će se to promijeniti već u sljedećem kolu i pobjedom u Varaždinu.

Snimio Valentino Štefanek.

Imate li ikakvog iskustva u sportu, odnosno nogometu, bilo profesionalnom ili amaterskom?

Bio sam u pionirima u Školi nogometa Slaven Belupa. Nakon toga sam više igrao u županijskim ligama, tako da imam iskustva u amaterskom sportu, a možda bih kao nekakvu posebnost izdvojio da sam bio član odvjetničke ekipe naše županije koja je osvojila prvenstvo na odvjetničkim igrama.

Koji će biti vaši prvi potezi na direktorskoj poziciji?

Sve resurse trenutno usmjeravamo na borbu za opstanak. To je ključan cilj i u tom smjeru bi trebao ići svatko tko je podrška prvoj ekipi i sadašnjem treneru za kojeg sam uvjeren da će taj cilj i ostvariti. Nakon toga svi u klubu imamo zadaću izraditi jednu dugoročno održivu sportsku viziju kluba tako da u sljedećim sezonama više ne razgovaramo oko eventualnog ostanka u ligi, već o europskim ambicijama.

U kojem smjeru bi se Slaven Belupo trebao razvijati kao klub, na čemu ćete inzistirati, što ćete tražiti od igrača i trenera?

U kratkoročnom kontekstu cilj je svakako ostanak u ligi. U tom dijelu očekujem i od trenera i od igrača da daju sve od sebe na terenu. Ako govorimo o dugoročnom razvoju kluba, tu prije svega želim da se razvije Škola nogometa, prvenstveno kako bi roditelji s radošću i povjerenjem upisivala svoju djecu u Školu nogometa Slaven Belupa, znajući da će oni izrasti u dobre ljude, a onda onaj jedan dio ekstra talenata da dobiju šansu okušati se u prvoligaškom nogometu.

Gdje vidite Slaven Belupo u budućnosti?

Slaven Belupo u budućnosti vidim s domaćom okosnicom. Dakle, da bazu čine igrači koji su ponikli u našem pogonu, a da izvana dovodimo zaista dobre igrače koji će činiti ekstra kvalitetu i davati jednu dodatnu vrijednost samoj momčadi.

zatvori