Petak, 14. lipnja 2024.

Zvonimir Habijan ostaje na čelu Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije

Zvonimir Habijan ostaje na čelu Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Tu je odluku na jučerašnjoj sjednici jednoglasno donijelo Predsjedništvo županijske Vatrogasne zajednice, piše na stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Sjednicu je vodio v.d. predsjednika Branko Vucikuja, a prisustvovali su joj i zamjenik župana te načelnik Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan te referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Uoči sjednice Predsjedništva, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac, ujedno i zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika, Matija Markešić prezentirao je zamjeniku Ljubiću i zapovjedniku Habijanu novo vozilo vrijedno tri milijuna kuna koje je stiglo u postrojbu odlukom županijske Vatrogasne zajednice, a nabavljeno je u okviru projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” koji vodi Ministarstvo unutarnjih poslova.

Zamjenik Ljubić ujedno je razgledao i vatrogasnu opremu za tehničke intervencije vrijednu 32 tisuće kuna koja je krajem prošle godine nabavljena sredstvima iz županijskog proračuna, što će omogućiti kvalitetnije djelovanje vatrogasaca u situacijama ugroze.

– Pohvaljujem rad naših vatrogasaca i zahvaljujem im na predanom djelovanju u svim kriznim situacijama s kojima smo se susreli, a posebno tijekom pomoći u potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije. Nadam se da će vam novo vozilo koje je nabavljeno u suradnji sa županijskom Vatrogasnom zajednicom biti od velike pomoći u intervencijama, kao i vatrogasna oprema koja je osigurana sredstvima županijskog proračuna. Županija je vatrogascima uvijek bila na raspolaganju za svu potrebnu pomoć i podršku, a to će činiti i nadalje – kazao je zamjenik Ljubić na sjednici.

Okupljene su pozdravili i zapovjednik Markešić te gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

Dodajmo da je sredstvima iz županijskog proračuna osigurana i nabava vatrogasne opreme za Javnu vatrogasnu postrojbu Koprivnica te Javnu vatrogasnu postrojbu Križevci, također u iznosu od po 32 tisuće kuna.

zatvori