Nedjelja, 26. svibnja 2024.

U subotu počinje cijepljenje opće populacije protiv bolesti COVID-19

Procjepljivanje opće populacije cjepivom protiv koronavirusa počinje u subotu.

Poručili su to iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i dodali da je danas u Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije pristigla nova, četvrta pošiljka cjepiva. Pošiljku su preuzeli ravnateljica dr. Draženka Vadla i epidemiolog dr. Darko Radiček, a stiglo je 1.170 doza u smrznutom stanju što će omogućiti bolju raspodjelu i planiranje provođenje cijepljenja.

– Dio pristiglog cjepiva namijenjen je procjepljivanju opće populacije, odnosno naših sugrađana koji su se prijavili svojim liječnicima u tri koprivničke ambulante obiteljske medicine. Na sastanku s liječnicima primarne zdravstvene zaštite i predstavnicima županijskog Doma zdravlja dogovorili smo proceduru naručivanja i procjepljivanja koje će početi u subotu na punktu u dvorani Srednje škole Koprivnica – rekla je dr. Vadla.

Dodala je da se na cijepljenje ne može doći samoinicijativno, već se treba pričekati poziv obiteljskog liječnika.

Ravnateljica je kazala da se dosad oko 8.000 građana prijavilo svojima liječnicima za cijepljenje, a svi će oni i primiti cjepivo u tjednima, odnosno mjesecima koji dolaze.

– Nadamo se da će dinamika pristizanja cjepiva biti u skladu s planom te očekujemo i Modernino cjepivo. Uvijek planski rasporedimo količine cjepiva tako da nemamo nikakvih problema u osiguranju i primjene druge doze cjepiva – rekla je dr. Vadla.

Podsjetimo, do sada je na području županije prvu dozu cjepiva primila 1.551 osoba, a drugu dozu je primilo 647 osoba.

Dr. Vadla je istaknula da se nakon Koprivnice, a u skladu s najavljenom dinamikom zaprimanja cjepiva, očekuje da u drugoj polovici mjeseca cijepljenje bude organizirano u Križevcima i Đurđevcu.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori