Petak, 26. travnja 2024.

SLAVEN BELUPO DANAS S DINAMOM Stipić: Veselimo se utakmici

Nogometaši Slaven Belupa danas će od 17:05 sati u sklopu 23. kola Hrvatski Telekom Prve lige gostovati u Zagrebu kod Dinama.

Bit će to prvi od dva dvoboja sa Zagrepčanima u samo četiri dana, a najavio ga je trener Tomislav Stipić.

– Prije svega šaljem iskreni naklon i velike čestitke Dinamu za veličanje i prezentiranje hrvatskog klupskog nogometa u Europi. Uz zdravu dozu strahopoštovanja, veselimo se prvoj utakmici protiv najveće sportske organizacije u Hrvatskoj i kultnog kluba u ovom dijelu Europe. HNL je za nas maraton i treba istrpjeti i tamne trenutke tijekom sezone da bi nakon 36 utakmica uspjeli ostvariti naš cilj. S druge strane, Kup je za sve klubove sprint na tankom ledu tako da je polazna točka totalno različita u obje utakmice te će vladati totalno drugačija dinamika na terenu – rekao je Stipić za klupske stranice.

Dodao je da Dinamo igra u odličnoj formi i da koprivničku momčad čeka izuzetno težak zadatak.

– Treba biti realan i postaviti očekivanja u skladu s našim mogućnostima u omjeru na protivnika. Osloboditi se velikih očekivanja ili neugodnih posljedica i ne misliti što će biti. Neki uspiju u životu jer ne znaju tko je na drugoj strani ili ih ne zanima to. Osjete radost radeći ono što vole u tom trenutku i fokusiraju se samo na sebe i svoj zadatak. I ova utakmica je jedna od 36 kojima se radujemo – objasnio je trener.

Napomenuo je da što zbog ozljeda, što zbog kartona, neće moći računati na veliki broj igrača.

– Nedostajat će sedam standardnih igrača. Žao nam je i da nema publike zbog epidemiološke situacije, ali u svakom zlu ima nešto i dobro. Igrati pred praznim tribinama je velika prednost i poklon za mlađe igrače. Pritisak kojem su izloženi je mnogo manji i tu prednost trebaju iskoristiti za sebe što bolje da što brže stasaju, da izbiju predrasude i nepoznanice iz svoje glave i zgrabe svoje mjesto pod suncem – zaključio je Stipić.

zatvori