Subota, 28. rujna 2024.

S pojavom koronavirusa ukinuta dežurstva liječnika u koprivničkom Domu zdravlja

Zbog pandemije koronavirusa u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije ukinuta su subotnja dežurstva liječnika obiteljske medicine.

Iz Uprave Doma zdravlja poručili su da zaposlenici i koncesionari Doma zdravlja u općoj, odnosno obiteljskoj medicini sukladno postojećim propisima rade dvije subote u mjesecu, prema prethodno utvrđenom rasporedu.

– Tijekom 2019. godine i početkom 2020. godine organizirano je dežurstvo po punktu u općoj obiteljskoj medicini, no zbog pandemije ono je ukinuto. Pacijenti se mogu informirati telefonski kod svog izabranog liječnika o tome koja im je radna subota – istaknuli su.

Na pitanje kome da se obrati pacijent koji treba pomoć liječnika obiteljske medicine u subotu, odgovorili su da ako njihov liječnik nema radnu subotu, javljaju se njegovoj paraleli, odnosno liječniku koji inače radi u suprotnoj smjeni. No, napominju da ako neki drugi liječnik ima radnu subotu, neće ih odbiti primiti.

Kada je riječ o liječnicima dentalne medicine, u Upravi napominju da i oni imaju sukladno postojećim propisima dvije radne subote što znači da dežurstva ne postoje.

– Zakonski je propisano da HZZO osigurava dežurstvo stomatologa na tri punkta u Zagrebu te na punktovima Rijeka, Osijek i Split – zaključuju.

Slušaj uživo
zatvori