Ponedjeljak, 28. listopada 2024.

NOVI MANDAT Ariana Šandl ostaje ravnateljica Umjetničke škole: Cilj nam je nadograditi naš prostor

Ariana Šandl i narednih će pet godina voditi koprivničku Umjetničku školu Fortunat Pintarić.

Naime, prošli su tjedan održani izbori za novog ravnatelja, a Šandl je potvrđena od strane Školskog odbora i Učiteljskog vijeća.

– Iako sam imala mala previranja oko toga, naposljetku sam se ipak prijavila za ponovni mandat. Odluku još mora potvrditi resorno ministarstvo i ako sve prođe dobro nastavljam još jedan petogodišnji mandat. Stvarno sam zadovoljna u kojem smjeru ide naša Umjetnička škola. Prvenstveno mi je cilj zadržati učenike u našoj školi. U šestom mjesecu prošle godine kad su bili upisi nismo osjetili pad zainteresiranosti djece za glazbu i ples unatoč epidemiji koronavirusa. Odaziv je bio veći od očekivanog i to mi je jako drago – kazala je Dravi.info Ariana Šandl.

S obzirom na to da se nastava trenutno održava na tri lokacije u gradu, jedan od ciljeva u narednom razdoblju je uspostaviti zajednički prostor za sve učenike škole.

– Radimo na projektnoj dokumentaciji za nadogradnju Umjetničke škole. Želja nam je uz pomoć fondova prikupiti novac i dograditi naš prostor. Najveća nam je boljka to što nemamo jedan prostor, već moramo na više lokacija održavati nastavu. Stoga nam je jedan od glavnih ciljeva da se škola i sinagoga objedine u jedan pravi kulturni centar – kazala je.

Dodajmo da se nastava u Umjetničkoj školi održava redovno, nema zaraženih učenika ili profesora, a kroz mjesec dana počinju i natjecanja. Šandl se nada kako će situacija biti pogodna i da će uskoro moći početi i s organiziranjem produkcija i koncerata, a na ljeto i proslaviti veliku obljetnicu.

– Umjetnička škola ove godine slavi 60 godina uspješnog rada u našem gradu. Htjeli bismo to obilježiti na adekvatan način i onako kako mi to najbolje znamo – koncertom – zaključila je Šandl.

Slušaj uživo
zatvori