Petak, 26. travnja 2024.

Mjesec društvenih igara u Udruzi slijepih Koprivničko-križevačke županije

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u sklopu programa “Priprema, pozor, SAD! (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)” provela je aktivnost Mjesec društvenih igara.

Iz udruge su poručili da su aktivnosti provedene u skladu s epidemiološkim mjerama.

– Članovi su u nekoliko manjih skupina iskušali svoje vještine u govornom pikadu i pokazali iznimnu preciznost te snalaženje u prostoru. Kroz ovu aktivnost korisnici su dobili priliku zadovoljiti svoje društvene potrebe, a sudjelujući u društvenim igrama naučili su i kako djelovati unutar tima. Uz to, aktivnošću su razvijali svoj natjecateljski duh i testirali svoje opipne i slušne osjete – poručili su iz udruge.

Podsjetimo, program “Priprema, pozor, SAD! (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)” financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Udruga slijepih provodi ga od 1.lipnja 2020. godine, kada je započeo njegov treći ciklus.

– Uz Mjesec društvenih igara, u sklopu programa provodi se niz različitih aktivnosti, a sve u cilju jačanja psiho – socijalnog zdravlja osoba s oštećenjem vida kao i podizanja cjelokupne kvalitete njihovog života – zaključili su u udruzi.

Izvor: Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije
Izvor: Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije
Izvor: Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije
zatvori