Petak, 17. svibnja 2024.

Koluder-Vlahinja: Posjete i izlasci su dozvoljeni, stanari doma za starije su presretni

Posjete i izlazak korisnika iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica dozvoljeni su od ponedjeljka, potvrdila je Dravi.info ravnateljica Željka Koluder-Vlahinja.

– Od ponedjeljka smo promijenili neke svoje kriterije vezane uz izlazak naših korisnika iz doma, a na temelju upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – rekla je ravnateljica.

Željka Koluder Vlahinja. Izvor: koprivnica.hr

Što se tiče organizacije izlazaka i posjeta, Koluder-Vlahinja je objasnila da je onim stanarima koji su procijepljeni dva puta i koji mogu samostalno izlaziti iz doma dozvoljen neograničen boravak vani. Situacija je malo drugačija za one stanare koji su procijepljeni, a nalaze se na odjelu zdravstvene njege.

– Mogu primati posjete četiri puta tjedno, dakle ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom od 14 do 16 sati, ali posjete mogu trajati najdulje 15 minuta u sobi korisnika. I naravno svi posjetitelji moraju se pridržavati svih epidemioloških mjera, odnosno moraju imati maske, dezinficirati ruke, pridržavati se distance od najmanje metar i pol i mogu posjetiti svoje bake, djedove, članove obitelji koji su ovdje smješteni – naglasila je.

Ravnateljica je istaknula da su korisnici presretni zbog ove odluke.

– Naravno da su korisnici nakon puno mjeseci zatvorenih uvjeta života bili izuzetno zadovoljni time što se dom konačno otvorio, odnosno što su dobili priliku izlaziti iz doma samostalno – zaključila je.

zatvori