Utorak, 29. listopada 2024.

Izabrana nova predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

Đurđica Trbus nova je predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, odlučeno je to na jučerašnjoj izbornoj skupštini društva.

Kako su poručili iz društva, izabrana je za zastupnicu u skupštini Hrvatskog Crvenog križa 23. saziva i kandidatkinju za glavni odbor HCK.

Dodali su da su za dvoje potpredsjednika izabrani Dubravka Jaković, dosadašnja predsjednica društva i nova predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, te Vjekoslav Štimac, predsjednik i član odbora Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Uz njih, u odbor županijskog Crvenog križa izabrani su Ljiljana Šajatović Ivanković, Anica Desnica, Zvonimir Šašek, Stjepan Lončar, Franjo Husinec, Darko Masnec, Marina Perica i Nevenka Lončar, a za članove nadzornog odbora Branka Cuki, Zdravko Pomper i Mihaela Lončar.

Na početku skupštine članovi su minutom šutnje odali počast nedavno preminulom prvom predsjedniku županijskog Crvenog križa Nikoli Novoselu.

Sjednicu je otvorila dosadašnja predsjednica Jaković koja je kazala da joj je bila čast što je sa svima osam godina dijelila dobro i bila ponosna predsjednica jednog od najuspješnijih županijskih društava u Hrvatskoj. Istaknula je djelovanje županijskog interventnog tima čiji su članovi uvijek bili među prvima, koji su pomagali na područjima pogođenima prirodnim katastrofama, ali i tijekom migrantske krize. Spomenula je i izuzetnu važnost upoznavanja djece i mladih s humanitarnim djelovanjem.

Nakon što je jednoglasno izabrana za predsjednicu društva, okupljenima se obratila Trbus predstavivši programsku orijentaciju za četverogodišnje razdoblje od 2021. do 2025. godine.

Spomenimo da je na kraju sjednice Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, bivšoj predsjednici uručila poklon u znak zahvalnosti za predani rad i humanitarno djelovanje u osam godina mandata.

Slušaj uživo
zatvori