Petak, 10. svibnja 2024.

Irena Kovačić u srijedu u koprivničkoj knjižnici predstavlja knjigu ‘Moj put Camino’

Koprivničanka Irena Kovačić će u srijedu u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice Fran Galović održati putopisno predavanje i predstaviti knjigu “Moj put Camino”.

– Irena Kovačić, predsjednica županijske Obrtničke komore i vlasnica obrta “Svijet mašte”, 2019. godine prehodala je 800 kilometara poznatog hodočasničkog puta Camino de Santiago, a godinu dana nakon toga napisala je putopis “Moj put Camino” – poručili su iz knjižnice.

Podsjetimo da je u ovom putopisu odlučila podijeliti svoje iskustvo s putovanja koje je trajalo 31 dan i za koje se jako dugo pripremala. Na put je krenula 19. ožujka iz mjesta Saint-Jean-Pied-de-Port na jugozapadu Francuske, a 18. travnja stigla je u španjolsku Santiago de Compostelu prehodavši “francuski put” (Camino francés), jednu od najpopularnijih ruta dugoprugaške staze Camino de Santiago. Svoje će iskustvo rado podijeliti s publikom.

>> INTERVJU: IRENA KOVAČIĆ ‘Nisam ništa tražila na Caminu… Camino je našao mene’ 

– Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na [email protected] ili telefonom na 048/622-363 (108) – poručili su iz knjižnice.

zatvori