Srijeda, 1. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Položen vijenac i zapaljene svijeće u sklopu 31. obljetnice HDZ-a Koprivničko-križevačke županije

U sklopu 31. obljetnice HDZ-a Koprivničko-križevačke županije danas su kod Centralnog križa na Gradskom groblju “Pri Svetom Duhu” zapaljene svijeće i položen vijenac.

Čelnici stranke predvođeni predsjednikom Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborskim zastupnikom Darkom Sobotom u spomen na utemeljitelje i članove i članice HDZ-a u našoj županiji položili su vijenac i svijeće.

Jedan od utemeljitelja HDZ-a u Podravini i Prigorju Krunoslav Vitelj prisjetio se svih članova i članica.

– Svi zajedno smo pokazali da možemo napraviti puno stvari. Bilo nas je malo u samome početku, ali kada smo počeli puno je ljudi dolazilo i uspjeli smo napraviti ovu državu. Od prvih utemeljitelja, ostalo nas je šest živih – istaknuo je.

Sobota je rekao da je ovo dan prisjećanja na one koji su utkali svoje živote, od utemeljitelja pa do članova HDZ-a, u stvaranje Republike Hrvatske.

– Sva naša razmišljanja ustrojena su prema boljitku onakvom kakvog su svi naši članovi i željeli na ovim prostorima. U narednih mjesec dana izdat ćemo monografiju 30 godina od osnutka i tako ćemo dati svoju zahvalu i doprinos svim članovima koji su osnivali HDZ, ali i promovirali njen trud i rad na prostoru naše županije u proteklih 31 godinu – kazao je.

 

Polaganje vijenaca u sklopu 31. obljetnice HDZ-a Koprivničko-križevačke županije

Objavljuje Drava.info u Utorak, 16. veljače 2021.

 

zatvori