Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Glazbeni spektakl na Bundeku: Koprivničanci sudjelovali u jedinstvenom projektu Lakestock

Desetak je Koprivničanaca jučer sudjelovalo u projektu Lakestock u sklopu kojega su s mnogim hrvatskim glazbenicima na zagrebačkom jezeru Bundek izveli pjesmu Atomskog skloništa ‘Treba imat dušu’.

Projekt Lakestock je osmislio poznati hrvatski gitarist i glazbeni producent Ante Gelo okupivši 50 najboljih gitarista, basista, bubnjara, vokala i udaraljkaša Hrvatske. Među njima je bio i Koprivničanac Renato Glavak koji je Dravi.info ispričao kako je sve izgledalo.

– Jučer rano ujutro u sedam sati na lokaciju su morali doći bubnjari, a onda i svi ostali. U devet je počela proba, a sa snimanjem smo bili gotovi do 15 sati. Svirali su glazbenici ranga gažera, onih u usponu pa sve do zvijezda hrvatske estrade – kazao je Glavak.

Od Koprivničanaca su još bili Krunoslav Mikec, Vlado Bojanović, Goran Vdović, Luigi Mjeda, Zoran Rasinec, Miroslav i Gordana Evačić, Mihael Bogčev, Jan Samaržija i Vedran Krulić, dok su od poznatijih imena svirali Bruno Langer, Ervin Baučić, Opća opasnost, Ivana Marić, Crvena jabuka, Neno Belan i drugi.

– Svrha je pokazati da su hrvatski glazbenici, iako na apsolutnom rubu egzistencije, ipak puni pozitive i ljubavi prema glazbi. Osjetila se ogromna pozitivna energija i načelo je bilo da pokažemo da smo još uvijek tu, spremni za život uz glazbu – istaknuo je Glavak.

Dodajmo da će u sklopu medijske nagrade Zlatni Studio, čija će se dodjela održati 20. veljače u live prijenosu HRT-a, premijerno biti prikazana ova jedinstvena obrada pjesme “Treba imat dušu”.

 

Za ljubav treba imat dušu ❤
Ante Gelo svaka čast na ideji i realizaciji.
Bilo je odlično!

Objavljuje Alen Antunović u Subota, 6. veljače 2021.

 

zatvori