Nedjelja, 16. lipnja 2024.

FOTO Tvrtkama Podravka, Rasco i Cemix Croatia uručena priznanja ‘Zlatna kuna’

Najuspješnijim tvrtkama s područja Koprivničko-križevačke županije uručena su priznanja “Zlatna kuna”.

U kategoriji malih gospodarskih subjekata nagradu je primio Cemix Croatia, u kategoriji srednjih Rasco, dok je u kategoriji velikih gospodarskih subjekata nagrada pripala tvrtki Podravka.

– Navedene su se tvrtke posebno istaknule u doprinosu ukupne produktivnosti, profitabilnosti i orijentacije prema inozemnom tržištu u djelatnosti prerađivačke industrije – rečeno je na jučerašnjoj dodjeli nagrada u sklopu svečane sjednice Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica.

U ime Podravke član Uprave i predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Kolarić istaknuo je da je Grupa Podravka kroz 2019. i 2020. godinu ostvarila iznimne poslovne rezultate kojima je opravdala očekivanja koja su uvijek velika, kako u lokalnoj zajednici, tako i na nacionalnoj razini.

– Usprkos izvanrednim epidemiološkim okolnostima kompanija je ostvarila snažan organski rast, a svoje djelovanje nastavit će kroz jasno definiranu strategiju i to u smjeru u kojemu se tvrtka razvijala posljednjih nekoliko godina. Tvrtka priznanje doživljava kao poticaj za još veći doprinos razvoju ovog kraja i županijskog gospodarstva – zaključio je Kolarić.

Ispred tvrtke Cemix prisutnima se obratio direktor Željko Pecak zahvalivši što je prepoznat njihov doprinos razvoju gospodarstva ovog prostora, istaknuvši kako su 2019., a i 2020. godina bile njihove najuspješnije godine dosad unatoč pandemijskim okolnostima.

S njim se složio i Darko Paviša, suvlasnik i član Uprave tvrtke Rasco, koji je naglasio da od prošle godine spadaju u kategoriju velikih tvrtki prema broju zaposlenih te kako su postigli rekordne rezultate i završili trogodišnji investicijski ciklus vrijedan 10 milijuna eura.

Spomenimo da je svečanoj sjednici nazočio Ratimir Ljubić, zamjenik koprivničko-križevačkog župana, koji se osvrnuo na prilike u županijskom gospodarstvu.

– S 3.440 aktivnih gospodarskih subjekata na tržištima realiziramo ukupne prihode od 13,2 milijardi kuna i kontinuirano profitabilno poslujemo s neto dobiti od 465 milijuna kuna. Gubici po zaposlenom među najnižima su u državi, a u 2019. godini rezultati poslovanja uspješniji su u odnosu na predkrizno razdoblje. Naši su gospodarstvenici konkurentni i na inozemnim tržištima, a Županija je kao efikasan servis na raspolaganju svim poduzetnicima s kojima imamo kvalitetnu i konstruktivnu suradnju te dvosmjernu komunikaciju po svim pitanjima – istaknuo je Ljubić i napomenuo da je Županija osigurala sredstva za potpore poduzetnicima, fizičkim i pravnim osobama te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u iznosu od 4,7 milijuna kuna, a javni će pozivi biti otvoreni sredinom veljače i u ožujku.

Što se gospodarstva tiče, Ljubić je naglasio da i je nadalje problem nedostatak kvalificirane radne snage, na što pokušavaju utjecati i kroz srednjoškolski sustav usklađivanjem obrazovnih programa s potrebama na tržištu, ali se takvi rezultati ne postižu preko noći.

Dodajmo da je na kraju svečanosti priznanje za izniman doprinos razvoju gospodarstva i unapređenju komorskog sustava na području Koprivničko-križevačke županije uručeno bivšem predsjedniku Uprave Podravske banke Juliju Kurucu, a nagradu mu je uručio član Uprave Podravske banke Daniel Unger.

zatvori