Utorak, 14. svibnja 2024.

FOTO Slovenski vatrogasci na inicijativu VZG-a Koprivnica donirali vrijednu opremu sisačko-moslavačkim kolegama

Vrijednu vatrogasnu opremu potresom stradalom području donirali su članovi Gasilske zveze Domžala i Lendave iz Slovenije, na inicijativu Ivana Golubića, predsjednika VZG-a Koprivnica.

Iz Vatrogasne zajednice grada Koprivnice poručili su da su pobratimi koprivničkih dobrovoljnih vatrogasaca u subotu donijeli i donirali 50 kompleta zaštitne vatrogasne opreme, odnosno bluza i hlača, 28 komada zaštitnih kaciga, 21 komad vatrogasnih rukavica, šest komada PP aparata na prah težine šest kilograma i nekoliko komada C-cjevina.

– DVD-u Novo Selo Glinsko donirano je 10 kompleta ove vrijedne opreme. Oštećeno i porušeno je gotovo 80 posto objekata u njihovom naselju u što su se članovi delegacija i osobno uvjerili, prošetavši gotovo cijelim selom – istaknuli su.

Koprivničko-slovensku delegaciju u stradalom području dočekali su Mijo Brlečić, zapovjednik VZ Sisačko-moslavačke županije, Ivan Prajdić, predsjednik VZG Glina te predsjednik DVD-a Milan Novosel kojemu je oprema i uručena.

Ostala oprema pohranjena je u prostorijama JVP-a Petrinja te će biti podijeljena potrebitim DVD-ima na stradalom području.

Dodajmo da su ispred domaćina, VZG-a Koprivnica, prisustvovali predsjednik Ivan Golubić, Davor Rus, član zapovjedništva, i Ines Štefanić, tajnica VZG-a. U delegaciji GZ Domžale bili su predsjednik Matjaž Korošec, zapovjednik Matjaž Merkužič, tajnik Stanko Grčar te Igor Šarc i Uroš Potočnik članovi predsjedništva. Dok su u delegaciji GZ Lendave bili prisutni predsjednik Srečko Prendl, zapovjednik Ivan Kasnik te Tomi Kepe i Robert Horvat, članovi zapovjedništva.

zatvori