Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Ivan Car predsjednik je novoosnovanog Foruma mladih SDP-a Općine Kalnik

Ivan Car predsjednik je Foruma mladih SDP-a Kalnik.

Potvrđeno je to na subotnjoj konvenciji na kojoj je za potpredsjednika izabran Dražen Rastović, a u općinski odbor ušli su Filip Košćak, Andrija Brlek i Marko Košćak.

– Veliko hvala svima koji ste mi dali povjerenje da mogu obnašati funkciju predsjednika Foruma mladih SDP-a Općine Kalnik. Moj program je uključivanje mladih u sve segmente društva i gospodarstva općine – naglasio je Car.

Na konvenciji su bili prisutni i Mladen Kešer, načelnik Općine Kalnik i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije, zatim Stjepan Prstec, predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije i član predsjedništva Foruma mladih SDP-a Hrvatske, Antonio Sirovec, predsjednik Foruma mladih SDP-a Križevci, te Timon Fabijanec, predsjednik Foruma mladih SDP-a Koprivnice.

– Neizmjerno sam sretan što smo danas osnovali Forum mladih SDP-a Općine Kalnik. Vjerujem da ćemo ovih dana osnovati forume i u našim susjednim općinama Gornjoj Rijeci, Svetom Petru Orehovcu i Svetom Ivanu Žabno. Forum nije politička stranka, on je asocijacija koja treba prenijeti politike svojih organizacija na svoje vršnjake. Mladi moraju biti uključeni u sve aktivnosti svojih općinskih, gradskih i županijskih organizacija. Kao mladić postao sam općinski načelnik s 24 godine i pokazao da se može mnogo napraviti samo ako žarko želiš i ljubiš svoj kraj – rekao je Kešer.

Dodao je da će kao predsjednik županijskog SDP-a dati mladima bezrezervnu podršku u svakom smislu.

– Samo radite za svoje mjesto i donosite odluke koje će vama i vašim vršnjacima vratiti povjerenje u politiku koja radi za njih, a ne protiv njih. Na vama je velika odgovornost za budućnost naše zemlje – kazao je Kešer.

Prstec je mladima poručio da mu je zadovoljstvo da su u današnjem svijetu, u kojem su mladi dosta apolitični, skupili snagu i volju pomoći lokalnoj zajednici i dati svoj doprinos.

– Drago mi je da polako radimo korake prema osnivanju županijskog foruma, zajedno moramo raditi, družiti se i napredovati – napomenuo je Sirovec.

Čestitke je uputio i Fabijanec.

zatvori