Subota, 27. travnja 2024.

Dinamo s uvjerljivih 3:0 na Maksimiru pobijedio Slaven Belupo

Nogometaši Slaven Belupa u 23. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige na gostovanju u Zagrebu izgubili od igrača Dinama rezultatom 3:0.

Iz Slaven Belupa su poručili da Tomislav Stipić, trener Farmaceuta, u ovoj utakmici nije mogao računati na brojne igrače što zbog kartona, što zbog ozljeda pa je od prve minute na teren poslao Filipovića na golu.

Apau, Hyunwoo i van Bruggen činili su zadnju liniju, dok su na bokovima zaigrali Bogojević i Gamarra. Trojac u veznoj liniji bili su Liklin, Mlinar i Julardžija, a napadački tandem Knoll i Iličić.

U prvih 30 minuta mogla se vidjeti tvrda utakmica bez previše prilika. Pokušao je Dinamo jednom preko Atiemwena, dok je koprivnička momčad vrebala priliku iz kontri. Zaprijetio je Iličić u završnici prvog poluvremena, ali je njegov pokušaj blokirala obrana Dinama i izbila loptu u korner. Nakon prvih 45 minuta rezultat je bio 0:0.

U 57. minuti Atiemwen je pucao opasno glavom, ali je Filipović sigurno reakcijom obranio svoj gol. Tri minute kasnije Dinamo je poveo. Gvardiol je šutirao izvana, lopta je u gužvi promijenila smjer i završila u golu za 1:0. U 64. minuti domaćin je poveo s 2:0. Strijelac je bio Tolić. Do kraja utakmice Dinamo je postigao još jedan pogodak. U 90. minuti Gavranović je postavio konačnih 3:0.

Spomenimo kako se u zapisniku pojavio mladi Tin Petričić, izdanak škole nogometa rođen 18. ožujka 2004. kojem je ovo bilo prvo pojavljivanje u dresu Slaven Belupa u 1. HNL. U igru je ušao u 72. minuti umjesto Iličića.


GNK Dinamo – NK Slaven Belupo 3:0 (0:0)

GNK DINAMO: Livaković – Stojanović, Perić, Lauritsen, Čabraja (od 46. Kastrati) – Burton (od 46. Tolić), Mišić (od 46. Gvardiol), Majer – Ivanušec (od 70. Franjić), Gavranović, Atiemwen. Trener: Zoran Mamić.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Apau, Hyunwoo, van Bruggen – Bogojević (od 70. Turanjanin), Liklin, Mlinar (od 70. Gyu), Julardžija, Gamarra (od 54. Bosec) – Iličić (od 71. Petričić), Knoll (od 54. Etoundi). Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Marin Vidulin (Kanfanar), Goran Pataki (Đakovo), Vedran Đurak (Stupno), Marko Linić (Dražice)

VAR: Tihomir Pejin (D. Miholjac) AVAR: Tomislav Petrović (Valpovo)

Delegat: Jure Zečević (Knin)

Kontrolor: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Gvardiol 60′, 2:0 Tolić 64′, 3:0 Gavranović 90′

Žuti karton: Stojanović 50′ (Dinamo); Hyunwoo 31′, Gamarra 43′, Bogojević 54′, Petričić 80′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Dinamo); (Slaven Belupo)

zatvori