Nedjelja, 16. lipnja 2024.

Automobilom napucao vozačicu bicikla pa pobjegao, krivi su oboje

Osobnim automobilom 64-godišnjak je napucao vozačicu bicikla koja je ozlijeđena i napustio mjesto događaja.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da će protiv njih oboje biti podnesene prijave u domeni njihove odgovornosti – vozača zbog prometne nesreće, a vozačice bicikla jer je vozila krivom trakom biciklističke staze.

– Nesreća se dogodila oko 14:15 na Trgu dr. Tomislava Bardeka kada je 64-godišnji vozač osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake izlazio iz dvorišta Doma zdravlja. Tom prilikom na obilježenom pješačkom prijelazu udario je u bočnu stranu bicikla kojeg je vozila 38-godišnjakinja i to biciklističkom stazom koja se proteže uz lijevi rub kolnika u smjeru Ulice Željka Selingera, a namijenjena je prometu bicikala iz suprotnog smjera – objašnjavaju u policiji.

Dodaju da vozačica bicikla nije provjerila je li sigurno preći zebru.

– Prilikom kontakta vozačica bicikla je pala na kolnik. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen. Vozačica bicikla je ozlijeđena, a kvalifikacija ozljeda bit će poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, kao i podnošenje odgovarajućih pismena u domeni odgovornosti oboje vozača – zaključuju u policiji.

zatvori