Petak, 26. travnja 2024.

Dječji vrtić Tratinčica i Podravsko sunce digitalizirat će upise mališana

Dječji vrtić Tratinčica i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce u potpunosti će digitalizirati upise u vrtić.

Kako poručuju iz Gradske uprave, odobren im je projekt “Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove” koji provodi Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva.

Dodaju da je cilj projekta uključiti ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u informatizirani sustav za prijavu i upis djece u vrtić.

– Vrtićima je omogućeno korištenje e-usluge, edukacija zaposlenika za korištenje e-usluga, korisnička podrška za provođenje projektnih aktivnosti, evaluacija, edukacija i korisnička podrška imenovanim stručnjacima za tehničku podršku te im je osigurana računalna oprema – istaknuli su.

Spomenimo da će ovaj projekt roditeljima pojednostaviti upis i prijavu u ova dva vrtića. Administracija se pojednostavljuje tako da se upotrebljavaju postojeći podaci iz temeljnih registara različitih tijela državne uprave, odnosno sustav će omogućiti krajnjim korisnicima korištenje javnih usluga upisa sa što manje dodatnih administrativnih obveza.

zatvori