Petak, 14. lipnja 2024.

Županijski vatrogasci vratili se u svoje matične postrojbe, pripadnici koprivničkog HGSS-a ostali na terenu

Četvrta smjena vatrogasaca iz Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak se vratila u svoje matične postrojbe.

Kako su izvijestili iz Službe ureda župana, vraćeni su u dogovoru s glavnim vatrogasnim zapovjednikom RH i zapovjednikom ZB Glina te s obzirom na lošu vremensku prognozu.

Izvor: kckzz.hr

Na područje županije vratilo se 19 vatrogasaca iz JVP-a Đurđevac, DVD-a Apatovec, DVD-a Srednji Dubovec, DVD-a Trema Dvorišće, DVD-a Sveti Petar Orehovec, DVD-a Prugovac, DVD-a Kloštar Podravski, DVD-a Torčec i DVD-a Đelekovec te tri kombi vozila zajedno sa zglobnom platformom.

– Svi angažirani pripadnici vatrogasnih postrojbi, oprema i vozila s područja naše županije vratili su se u matične postrojbe te se do daljnjega odgađa potreba za upućivanjem vatrogasaca na ispomoć u potresom porušeno područje – istaknuo je Zvonimir Habijan, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Dodao je kako županijske vatrogasne snage ostaju u pripravnosti te da će po potrebi žurno biti upućene na ugroženo područje.

Uz vatrogasce, od prvog dana na potresom pogođenom području bili su i pripadnici HGSS Stanica Koprivnica koji zajedno s kolegama iz ostalih stanica HGSS-a pomažu stradalom stanovništvu.

– Uključeni smo od prvog dana potresa i redovno u smjenama odlazimo na područje Sisačko-moslavačke županije u timovima od po četiri pripadnika Stanice Koprivnica opremljeni svom potrebnom opremom. Ponajviše sudjelujemo u visinskim radovima, na krovovima i dimnjacima, a obavljali smo i opskrbu hranom, vodom, lijekovima, grijalicama i ostalim potrepštinama te sve ostale zadatke koje zahtjeva ova teška situacija – istaknuo je Dejan Bojovski, voditelj HGSS Stanice Koprivnica.

Rekao je da će HGSS Stanica Koprivnica ostati na raspolaganju dokle god to bude potrebno.

Dodajmo da je od 28. prosinca do 10. siječnja na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa ukupno sudjelovalo 6.989 vatrogasca iz svih krajeva Hrvatske sa 1.885 vatrogasnih vozila, a odrađene su 8.062 intervencije.

Izvor: kckzz.hr
zatvori