Subota, 27. travnja 2024.

Županijski stožer: Novozaraženih koronavirusom je 40, na snagu stupila nova odluka o prelasku granice

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 102 uzorka sa sumnjom na koronavirus, a zaraza je potvrđena kod njih 40, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Na našem području trenutno su aktivna 184 slučaja bolesti COVID-19, ozdravila je 21 osoba, a na bolničkom liječenju trenutno se nalaze 33 pacijenta. Od početka epidemije na području županije zabilježena su 5.542 slučaja zaraze, a napravljena su ukupno 17.672 testiranja – poručili su iz stožera.

U stožeru podsjećaju da je danas na snagu stupila Odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Ograničavaju se neobvezni dolasci u Hrvatsku, pogotovo iz država u kojima se širi novi soj koronavirusa. Popis tih država donijet će Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a prema putnicima iz tih zemalja primjenjivat će se posebne epidemiološke mjere.

– Pri ulasku u Hrvatsku putnici iz tih zemalja moraju pokazati negativan PCR test od 48 sati i odredit će im se izolacija od 14 dana. Trenutačno su na popisu Velika Britanija i Južnoafrička Republika – objašnjavaju u stožeru.

zatvori