Subota, 20. travnja 2024.

VIDEO Novi indie rock bend RODEO predstavlja prvi singl ‘Imperator’

Novo indie rock ime na domaćoj sceni RODEO predstavlja se kroz prvi singl “Imperator”.

RODEO je peteročlani koprivnički indie rock bend čiji su članovi već ostavili traga na nezavisnoj domaćoj sceni u solo i drugim projektima, a čine ga Romana Pavliša (vokal), Dejan Halusek (bas gitara, gitara), Marko Kuhar (bubanj, perkusije), Luka Osrečak (gitara) i Hrvoje Štefanić (trombon).

– Poigravaju se elementima jazza i progresije uz vješto nadmetanje sanjivog vokala i zaigranog ritma. “Imperator” osvaja nevjerojatnom lakoćom ulaska u podsvijest slušatelja, pjesma se razvija kroz spretno isprepletanje neočekivanih glazbenih elemenata, a nagovještaj zvuka benda unosi svježinu u moru već provjerenih glazbenih formula – poručili su iz Dostave zvuka.

Foto: Dinko Šimac

Imperator je izlika, razlog i poticaj, poručuje RODEO.

– On je dozvola za šutnju i kazna za pokušaj. Morem nedaća plovi na luksuznoj jahti, a istovremeno dok gladnima daje, njima se i hrani. Iz beznačajnih riječi stvara velike priče koje očaravaju i privlače priproste glave, a one razborite vječito more – objašnjavaju članovi benda.

Spomenimo da je videospot, čija je namjera duboko propitkivanje svijesti, svog unutarnjeg glasa i odnosa prema sebi samom, djelo Dinka Šimca (Beyond Pines Film). U njegovoj režiji i u izvedbi Karla Kučande, Imperator uspijeva namamiti Stellu Ranogajec, Dalibora Trojaka, Leu Šef Kelbl i Brunu Antolića (Šiza) u preispitivanje osobnih odluka i evociranje unutarnjih sukoba.

Foto: Dinko Šimac
zatvori