Petak, 3. svibnja 2024.

U Podravka Vegetu vraća se europska brončana reprezentativka: Ovaj klub jako dobro poznajem

U Rukometni klub Podravka Vegetu vraća se europska brončana reprezentativka i vanjska igračica Larissa Kalaus.

Kako poručuju iz kluba, Larissa je rođena u Križevcima 24. lipnja 1996. godine. Svoje rukometne početke obilježila je u svojim rodnim Križevcima igrajući za RK Mlinar. Nakon toga, na poziv trenera Branka Krajačića priključila se Podravki gdje je igrala narednih šest godina. Put je nastavila u Koki gdje je zaigrala u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi te je tamo provela dvije godine. Kako se bližio završetak srednje škole slijedio je i upis na fakultet pa je Larissa zaigrala za zagrebačku Lokomotivu gdje je bila vrlo važna karika obrane i napada posljednjih šest godina.

Kalaus je kao reprezentativka pod izborničkom palicom trenera Nenada Šoštarića, ujedno i njezinog klupskog trenera, osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj prošle godine. Prije ovog povijesnog rezultata, sa seniorskom je selekcijom nastupila i na Europskom prvenstvu 2018 godine.

Spomenimo da je ova rukometašica ostvarila i jedan europski uspjeh s Lokomotivom u sezoni 2016./2017. osvajanjem EHF Challenge Kupa. Ima sestru blizanku Doru koja je također igračica Lokomotive i obostrana su si podrška kroz život, ali i sport. Larissa je život u Zagrebu posvetila rukometu i studiranju pa će ove godine obraniti i diplomski rad iz područja psihologije, koju studira na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

– Vrlo sam sretna zbog ovog iskoraka u mojoj sportskoj karijeri i vjerujem da ću se dobro uklopiti u ekipu. Mišljenja sam da Podravku dobro poznajem. S obzirom da su brojne cure moje suigračice u reprezentaciji, ali i dugogodišnji protivnici na terenu, protiv kojih je uvijek bio poseban “gušt” igrati. Pratim sve utakmice Lige prvakinja i vjerujem da ova ekipa može puno toga postići. Ova je sezona bila drugačija i čudna s obzirom na cijelu situaciju s koronavirusom, zbog čega možda rezultati ne “prate” kvalitetu ekipe, ali vjerujem da će i to doći na svoje za cure. Naravno, jake europske utakmice su san svake rukometašice i cilj mi je okušati se na najvišoj razini natjecanja – kazala je Kalaus.

Dodajmo da će to samo potvrditi tvrdnje kako na kraju sezone odlazi Azenaide Carlos koja je igrala u vanjskoj liniji.

>> Podravka Vegetu napušta vanjska igračica?

Foto: Ivan Brkić / RK Podravka Vegeta
Foto: Ivan Brkić / RK Podravka Vegeta
Foto: Ivan Brkić / RK Podravka Vegeta
zatvori