Nakon pristiglih nalaza na području Podravine i Prigorja potvrđeno je 35 novih slučajeva bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Na području županije trenutno je aktivno 189 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 25 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 26 osoba. U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminule su četiri osobe s pozitivitetom na koronavirus koje su rođene 1930., 1937., 1949. i 1957. godine. One su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze – poručuju iz stožera.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je u 5.425 slučajeva.

Članovi stožera poručuju kako su danas stupile na snagu Odluka o izmjenama Odluke o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima, Odluka o izmjeni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja te Odluka o izmjeni Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19 koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite. Nužne epidemiološke mjere iz spomenutih odluka određuju se u trajanju do 31. siječnja 2021. godine.