Nedjelja, 20. listopada 2024.

TUŽNA VIJEST Preminuo je Marin Pucar

Nakon duge i teške bolesti napustio nas je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar, potvrdili su nam iz koprivničke kompanije.

Marin Pucar rođen je 1971. godine u Zadru gdje živi do kraja srednje škole. Bio je golman Nogometnog kluba Zadar, ali je bio toliko dobar u svojoj igri da ga je zvao i Dinamo za koji je igrao gotovo godinu dana. Kopačke je o klin objesio kada je upisao fakultet.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na istom fakultetu završio poslijediplomski znanstveni studij Teorija i politika marketinga. Završio je doktorski studij Management na temu “Strategija upravljanja širenjem marke u hrvatskoj prehrambenoj industriji”.

Svoju profesionalnu karijeru započinje u prehrambenoj industriji Gavrilović d.o.o. iz koje 2001. prelazi u Danicu d.o.o. – mesnu industriju Podravke d.d. gdje 2002. postaje njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja. Godine 2003. imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki d.d.. Ulogu člana Uprave Podravke d.d. obnaša od 2008. do 2012. nakon čega odlazi u Zvečevo d.d. na mjesto člana Uprave. Predsjednik Uprave Zvečeva d.d. je od 2014. do kolovoza 2016. godine.

Od 2008. do 2012. član je Nadzornog odbora Danica d.o.o. te Belupo d.d. Godine 2012. postaje članom Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore, a zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore 2016. koju obnaša sve do 2021 godine.

Predsjednikom Uprave Podravke d.d. imenovan je u veljači 2017. godine.

Prošle godine izabran je za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca.

Spomenimo i da je bio zamjenik predsjednika Nogometnog kluba Slaven Belupo.

Slušaj uživo
zatvori