Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Tehnika Koprivnica s pripremama počinje 1. veljače, Bajalica: Cilj je Treća HNL, a ambicije su i veće od toga

Igrači i stručni stožer Nogometnog kluba Tehnika Koprivnica još su uvijek na odmoru nakon turbulentne jeseni i svega što se događalo posljednjih mjeseci, od osvajanja županijskog kupa, prekida u Predavcu, pojave koronavirusa u ekipi pa sve do odgađanja utakmica.

Tehnikaši su prvi dio prvenstva završili na petom mjestu s 22 skupljena boda i utakmicom manje s Ferdinandovcom koju će odigrati na proljeće. Uoči početku priprema gradskog četvrtoligaša, porazgovarali smo s prvim čovjekom kluba Igorom Bajalicom.

– Pripreme planiramo 1. veljače, kao i svi ostali amaterski klubovi. Planirali smo početi ovaj vikend, ali s obzirom na mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite, morat ćemo se prilagoditi. Da ne pričam da nam to utječe na pripreme jer imamo zaostalu utakmicu s NK Ferdinadovcom pa bi trebali biti i prije u formi. No, kako svi tako i mi pa ćemo se morati prilagoditi ovim današnjim uvjetima – kazao je Bajalica.

U kuloarima se naveliko šuška o dolascima i odlascima kod Tehnikaša. Priča se o dolasku čak petorice igrača što je potvrdio i sam Bajalica. Navodno su to Ivan Azenić koji je prošao Slavenovu školu nogometa, igrao za Koprivnicu, Podravac Virje i posljednje Podravec Torčec. Imena druge dvojice otprije su poznata pratiteljima Tehnike. To su vratar Leo Kirin i veznjak Luka Harambaša koji su već bili stanovnici Tehnikine svlačionice. No, zasad su to samo naklapanja, ništa nije službeno.

– O dolascima i imenima ne želim još izlaziti u javnost. Imamo pet dolazaka, ali će biti službeni kada dobijemo papire. Mogu potvrditi da su nas napustili golman Lucijano Andrijanić i vezni Filip Busija – istaknuo je.

Odlazak Busije bit će veliki hendikep za trenera Čikovića, jer je upravo on uz Ernečića, Radotovića i Koreniku bio jedan od najvećih snaga Građevinara.

Što su ciljevi i ambicije kluba u bližoj i daljnjoj budućnosti kluba, upitali smo predsjednika kluba, na što je imao spreman vrlo jasan odgovor.

– Cilj je vrh Četvrte MŽNL i doći što dalje u borbi za obranu naslova Županijskog kupa. Kostur ekipe godinama nam je isti, opet smo se pojačali i ne vidim razlog da ne budemo među najboljim županijskim klubovima. Što se tiče Treće HNL, sigurno ćemo se prijaviti za nastup. Već sam naglašavao i ranije da kao sjedište županije i grad od 30.000 stanovnika zaslužujemo stabilnog trećeligaša. Hoćemo li tu stati, ne vjerujem. Imamo ambiciju i za više – zaključio je trener koprivničke momčadi.

Tehnika Koprivnica postala je klub s velikim ambicijama koje su potkrijepljene odličnim uvjetima za rad, odličnim mladim trenerom i sve boljim igračkim kadrom te sposobnim ljudima kojima je cilj napredak kluba iz dana u dan.

zatvori