Srijeda, 15. svibnja 2024.

[POKLANJAMO] Imamo dobitnicu knjige Gorana Šafareka ‘Divlja priroda Hrvatske’

Portal Drava.info jednom čitatelju ili čitateljici poklanja knjigu “Divlja priroda Hrvatske”.

U knjizi Gorana Šafareka uživat će Melita Marinović. Upute o preuzimanju poslali smo vam u inbox.


Knjiga na 200 strana prikazuje najljepša prirodna područja, životinje i biljke, od močvarnih nizina Panonije, krševitih planina, krških polja, rijeka, sve do naše jadranske obale i podmorja. U knjizi su Šafarekove najbolje fotografije od zadnjih 15-ak godina.

Koprivnički biolog, publicist, fotograf i snimatelj za ovo se izdanje pripremao posljednjih nekoliko mjeseci, a ovo mu je osma knjiga u cijelosti, dok je sudjelovao u izradi još njih 10-ak.

– Izlazak ovog izdanja znači mi puno, jer ovo je prije svega novo, a i vjerojatno moje najbolje djelo, barem što se tiče fotografija. Zanimljivost je da sam prikazao mnoge kutke Hrvatske, iz zraka, iz dubina, malo poznate krajeve. Na primjer ronio sam na Plitvičkim jezerima, u predivnim šarenim koraljnim vrtovima Jadrana, obletio cijelu Hrvatsku, prošao, preveslao skoro svaki prirodni kutak – otkrio je Šafarek.

Svi zainteresirani čitatelji knjigu zasad mogu nabaviti preko Gorana Šafareka, tako da mu se jave u inbox njegovog Facebook profila, a uskoro će biti dostupni i drugi načini kupovine.

– Nadam se da će knjiga još više promovirati prirodne ljepote Hrvatske, ali i ukazati značaj vrednovanja močvara i krša, istaknuto očuvanje rijeka i voda općenito. Sve što sam prikazao u knjizi nadam se da će tako ostati i u budućnosti, u smislu da ne bude devastirano – zaključio je.

zatvori