Nedjelja, 5. svibnja 2024.

[POKLANJAMO] Imamo dobitnicu knjige ‘Moj put Camino’

Irena Kovačić prošle je godine prehodala 800 kilometara poznatog hodočasničkog puta Camino de Santiago, a godinu dana nakon toga napisala je putopis “Moj put Camino”.

Sretna dobitnica knjige je Jelena Šporčić. Upute o preuzimanju poslali smo vam u inbox.

Kako je nastupila epidemija koronavirusa i nije imala što raditi, Kovačić je odlučila napisati knjigu o svom putu na koji se predsjednica županijske Obrtničke komore i vlasnica obrta “Svijet mašte” spremala jako dugo. Na put je krenula 19. ožujka prošle godine iz mjesta Saint-Jean-Pied-de-Port na jugozapadu Francuske, a 18. travnja stigla je u španjolsku Santiago de Compostelu prehodavši “francuski put” (Camino francés), jednu od najpopularnijih ruta dugoprugaške staze Camino de Santiago.

– Knjiga je izašla pred Božić, a u njoj opisujem svoja iskustva, pripreme, odluke za put, moja razmišljanja. Hodala sam 31 dan i svaki od tih dana posvetila sam nekoj svojoj dragoj osobi. Bilo je vrlo zanimljivo. Knjigu sam napisala rukom u mjesec dana oko Uskrsa u četiri bilježnice pa se kasnije elektronički obradila – prepričava nam Kovačić.

Dodala je da je interes za knjigu velik. Izašla je u nakladi od 300 primjeraka, a već ih je pola prodala.

zatvori