Petak, 26. travnja 2024.

Podravkašice nakon više od dva mjeseca nastavljaju s prvenstvom protiv Bjelovara

Rukometašice Podravka Vegete danas će igrati utakmicu šestog kola Prve hrvatske rukometne lige protiv Bjelovara.

Kako su poručili iz kluba, koprivničke se rukometašice ovim susretom nakon više od dva mjeseca vraćaju prvenstvenim obavezama.

Utakmica je na rasporedu u 18 sati u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović, a dvorana je i dalje zatvorena za javnost, sukladno epidemiološkim mjerama.

Posljednja prvenstvena utakmica na domaćem terenu odigrana je sa ŽRK Dugo Selo još u listopadu prošle godine. Nakon nje su Podravkašice gostovale u Virovitici i upisale visoku pobjedu 23:49. Bio je to ujedno i posljednji susret u Podravkinom prvenstvenom ciklusu.

Podravka trenutno ima 12 bodova, uz stopostotni učinak u šest odigranih utakmica.

Ekipa nestrpljivo iščekuje nastavak prvenstva, a potvrdila je to i Elena Popović.

– Veseli nas svaka utakmica i sve su jednako važne. Imamo dosta zaostataka pa nam sada preostaje povratak u dobro znani ritam gdje ćemo prvenstvo igrati u tjednu, a Ligu prvaka tijekom vikenda. Očekujemo da će naš angažman biti na razini u onim zahtjevnijim, ali i malo manje zahtjevnim utakmicama. Vrlo je važno da brzo vratimo samopouzdanje i da se dobro uigramo – kazala je Popović.

Dodala je da im u dvorani najviše nedostaje atmosfera koju im donose navijači.

– Oni su dodatan vjetar u leđa i pružaju taj osjećaj zajedništva. Nadam se i vjerujem da će se i to ubrzo vratiti na staro – istaknula je mlada kružna napadačica.

Spomenimo da će utakmicu suditi sudački par Medved-Murić, a delegat HRS-a je Miljenko Komerički.

zatvori