Srijeda, 15. svibnja 2024.

Podravci i Prigorci prošle godine predali policiji cijeli arsenal oružja, od pušaka pa sve do mina i eksploziva

Građani Koprivničko-križevačke županije u prošloj godini dragovoljno su predali 11 pušaka, četiri pištolja, 28 komada ostalih vrsta oružja, 53 ručne bombe, 11 mina, 51 komad raznih rasprskavajućih sredstava, 5.670 komada raznog streljiva i 6,8 kilograma eksploziva.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da su građani dragovoljnom predajom oružja u akciji “Manje oružja, manje tragedija” izbjegli moguće prekršajne ili kaznene sankcije. Osim toga otklonili su opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti.

Iz policije podsjećaju da akcija i dalje traje, a njome se omogućuje svima da dragovoljno predaju zabranjeno i dozvoljeno oružje.

– Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja – istaknuli su u policiji.

Dodali su da se to posebno odnosi na oružje kategorije A – zabranjeno oružje u koje spada automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

– Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja – zaključili su.

zatvori