Četvrtak, 9. svibnja 2024.

PLAN ZA 2021. Grad Koprivnica namjerava zaposliti devetero djelatnika na neodređeno vrijeme

Grad Koprivnica u ovoj godini planira zaposliti devetero djelatnika.

Podaci su to plana prijma u službu za 2021 .godinu u upravnim tijelima Grada Koprivnice u kojem stoji da je trenutno zaposleno 65 službenika i četiri namještenika na neodređeno vrijeme te šest službenika na određeno vrijeme.

– Pravilnikom o unutarnjem redu upravnih tijela sistematizirana su ukupno 74 radna mjesta s 94 izvršitelja, a Pravilnikom o unutarnjem redu Službe – Jedinice za unutarnju reviziju sistematizirana su tri radna mjesta s tri izvršitelja – objašnjeno je u planu.

Tako se prema planiranim financijskim sredstvima u gradskom proračunu na neodređeno vrijeme planira zaposliti referent za nabavu u Službi ureda gradonačelnika, komunalni redar u Upravnom odjelu za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, referent za poslove pisarnice u Upravnom odjelu za poslove Gradskog vijeća i opće poslove, zatim viši stručni suradnik za prostorno uređenje, viši referent za prostorno uređenje i referent za prostorno uređenje u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, samostalni referent za socijalnu skrb u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti te unutarnji revizor i pomoćni unutarnji revizor u službi Jedinica za unutarnju reviziju.

U planu je istaknuto da će se navedena slobodna mjesta popuniti putem javnog natječaja, premještaja ili na drugi odgovarajući način sukladno Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Spomenimo da je Zakonom o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi propisana obveza planiranja zapošljavanja u službu u upravnim tijelima i donošenje Plana prijma u službu za kalendarsku godinu. Dodajmo da plan prijma u službu donosi gradonačelnik na prijedlog pročelnika upravnih tijela vodeći računa o potrebama i raspoloživim financijskim sredstvima u proračunu.

zatvori