Petak, 26. travnja 2024.

Ostriž: Svi učenici koprivničkih osnovnih škola s početkom idućeg tjedna trebali bi sjesti u školske klupe

Svi učenici koprivničkih osnovnih škola s početkom idućeg tjedna trebali bi sjesti u školske klupe.

Rekla je to Dravi.info Ksenija Ostriž, načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice i zamjenica gradonačelnika, i dodala da je to stav ravnatelja svih koprivničkih osnovnih škola i stožera s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju.

– Ako se do kraja tjedna ništa ne promijeni, to je ideja s kojom bismo olakšali svakodnevni život učenicima viših razreda. U našim osnovnim školama doista se pridržavaju svih epidemioloških mjera. Specifično je i to što u naše škole ne dolaze učenici iz susjednih županija ili općina i gradova, radi se samo o lokalnom stanovništvu, a u Koprivnici je relativno mirna situacija tako da mislimo da je s psihološkog i obrazovnog aspekta puno kvalitetnije da nastavu prate uživo – objasnila je Ostriž.

Dodala je da je riječ o preporuci, a konačna odluka bit će donesena do kraja ovog tjedna.
Što se tiče trenutne epidemiološke situacije u našim školama, Ostriž ističe da je situacija i više nego dobra.

– Imamo samo sedam učenika u samoizolaciji i jednog nastavnika. U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce svi su zdravi i to je jedina škola koja od početka drugog polugodišta primjenjuje nastavu uživo – kazala je načelnica.

Ako dođe do pojačane zaraze koronavirusom, Ostriž napominje da imaju uhodane kombinirane modele i protokole, no nada se da drastičnih brojki ipak neće biti jer se svi pridržavaju epidemioloških mjera.

zatvori