Petak, 17. svibnja 2024.

Obrtnička komora pokrenula humanitarnu akciju ‘Obrtnici za stradale u potresu’

Hrvatska obrtnička komora pokrenula je humanitarnu akciju “Obrtnici za stradale u potresu”.

– Obrtnici su iskazali veliki interes i žele pomoći stradalim područjima. Organiziranom humanitarnom akcijom na najbolji način pomažemo onima kojima je pomoć sada neophodna – rekao je Božo Barać, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec s kolegama obrtnicima posjetio je područja stradala u potresu.

– Mnogi obrtnici ostali su bez prostorija za rad, ali i vlastitih domova, materijalna šteta je velika te je pitanje kada će uopće moći ponovno pokrenuti poslovanje. Na današnjoj izvanrednoj sjednici Upravnog odbora donesena je odluka o otvaranju posebnog žiro-računa i pokretanju humanitarne akcije naziva kojoj je cilj prikupljanje novčanih sredstava za pomoć stradalima od potresa – poručili su iz Hrvatske obrtničke komore.

Dodali su da su obrtnici iz cijele Hrvatske, kao i kolege obrtnici iz drugih zemalja, pokazali ogroman interes za pomoć stradalim područjima.

– Pozivamo ih da se uključe i uplate sredstva na žiro račun otvoren za donacije. Prikupljena sredstva bit će namjenski raspoređena tamo gdje je pomoć najpotrebnija – napomenuli su.

Broj žiro-računa na koji se mogu uplatiti donacije je HR29 2340 0091 5111 1052 1, s pozivom na broj HR00 OIB uplatitelja. Za uplate iz inozemstva potrebno je navesti swift adresu: PBZGHR2X

Spomenimo i da je Hrvatska obrtnička komora donirala 50 agregata od 2kW, 28.000 metara kvadratnih plastične folije za pokrivanje uništenih krovišta te organizirala dostavu 200 kilograma kruha dnevno u Petrinju.

Izvor: HOK
zatvori