Petak, 24. svibnja 2024.

Marko Gregur izabran za tajnika Društva hrvatskih književnika: Ovo je velika čast

Koprivnički književnik Marko Gregur izabran je za tajnika Društva hrvatskih književnika.

Društvo već 120 godina brine o statusu i pravima književnika, a Marku Greguru je velika čast ova nova titula.

– Prihvatio sam se ovog posla jer vjerujem da mogu doprinijeti u razvoju niza aktivnosti i svakodnevnom operativnom vođenju Društva, kao spona između uprave, odnosno predsjednika i zaposlenika, članova te partnera poput Ministarstva kulture i medija, jedinica lokalne samouprave i brojnih kulturnih institucija i ustanova – kazao je Gregur.

Dodao je da tajnik provodi odluke Upravnog odbora, ali kao osoba svakodnevno aktivno uključena u rad Društva predlaže inicijative, kao i svi članovi Društva hrvatskih književnika.

– Jedan od ciljeva mi je intenzivirati međunarodnu suradnju, razmjenu autorica i autora te postići povećanje njihovih prijevoda na strane jezike. Ovu godinu Vlada je proglasila godinom čitanja pa će i naše aktivnosti dobrim dijelom ići u tom smjeru. Uz to, uključit ćemo se i podržavati aktivnosti Ministarstva kulture i medija, a prijavljujemo se i na natječaj Čitanjem do uključivog društva, gdje ćemo okupiti niz partnera. Tu je još niz ciljeva i svakodnevnih aktivnosti kojim se Društvo bavi, poput objavljivanja tribina, objavljivanja knjiga i časopisa te provedbe brojnih drugih programa – istaknuo je.

Novom tajniku čestitao je predsjednik DHK-a Zlatko Krilić i poželio mu mnogo uspjeha u daljnjem radu u ovim izazovnim vremenima.

zatvori