Petak, 26. travnja 2024.

Mališani iz Kluba dijabetičara pekli kolače, palačinke i ostale slastice za dijabetičare

Članovi “Kluba dijabetičara Slatko srce” proveli su radionicu izrade slastica namijenjenu njihovim članovima, djeci i mladima oboljelima od dijabetesa kao i njihovim roditeljima.

Kako su poručili iz kluba, na radionici pod vodstvom stručnog suradnika i profesionalnog slastičara Darka Sušenke koji također boluje od dijabetesa, članovi su izrađivali slastice sa smanjenim udjelom šećera koje su prikladne za konzumaciju dijabetičarima.

Dodali su da su najviše uživali oni najmlađi radeći kuglice od čokolade s kokosom s obzirom na to da su mogli zaprljati ruke čokoladom, a usput i pojesti koju bez ustručavanja. Svi su aktivno sudjelovali u radionici miksajući smjesu za palačinke, koje su kasnije i pekli, radili nadjev od slatkog vrhnja i krem sira za kolač od mrkve te namaz za palačinke od kakaa, lješnjaka i maslaca.

Na taj su se način ugodno podružili i razmijenili iskustva i djeca i roditelji kojima su ovakva druženja malen odmak od svakodnevne brige o razini šećera u krvi te ostalim nedaćama koje donosi dijabetes.

Dodajmo da iako projekt kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 40.000 kuna završava s provedbom 31. siječnja ove godine, klub će nastaviti s djelovanjem te i dalje provoditi aktivnosti za dobrobit svojih članova, a sve pod vodstvom Miroslava Kaniseka.

Izvor: Društvo Crvenog križa KCKŽŽ
Izvor: Društvo Crvenog križa KCKŽŽ
Izvor: Društvo Crvenog križa KCKŽŽ
zatvori