Subota, 18. svibnja 2024.

Koprivnički gimnazijalci pokrenuli humanitarnu akciju za potresom pogođena područja s kojom nastavljaju i dalje

Volonteri Gimnazije Fran Galović pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći za ljude pogođene potresom u okolici Petrinje, Siska i Gline.

Prikupljali su potrebne stvari 7. i 8. siječnja, a kako je ljudima i dalje potrebna pomoć, odlučili su nastaviti s akcijom.

– Naše nastojanje da pomognemo ljudima na potresom pogođenom području je već urodila plodom. Naše skladište je puno doniranih stvari. Zahvaljujem svima koji su donirali hranu, odjeću i obuću, školske stvari za djecu, kućanske aparate i drugo. Svaki ispravan predmet pronaći će svoju primjenu – poručio je ravnatelj koprivničke gimnazije Vjekoslav Robotić.

Akcije prikupljanja će se zbog epidemioloških mjera odvijati na nešto drugačiji način.

U petak, 22. siječnja i tjedan nakon, 29. siječnja, donirane stvari će se moći ostaviti na glavnom ulazu u školu do osam sati, a cijeli dan do 17 sati sa stražnje, dvorišne strane u za to pripremljene i označene kutije.

U subotu, 30. siječnja stvari će se moći ostaviti od devet do 13 sati s dvorišne strane u za to pripremljene kutije.

– Naš je cilj pomoći koliko se može jednom cijelom naselju i to tako što ćemo donirane stvari predati u područnu školu Maja, matične osnovne škole Glina, odakle će mještani moći uzeti što im treba za djecu i sebe, a ostalo uputiti drugim potrebitim ljudima iz okolice – poručili su volonteri.

Dodaju da će se donirane materijale nakon razvrstavanja prevesti do navedene područne škole gdje će se izvršiti primopredaja. Očekuju da bi to moglo biti u veljači ili početkom ožujka, ovisno o stanju na terenu.

Kvarljiva ili roba s kratkim vijekom trajanja će se proslijediti Crvenom križu, a trajniju hranu i namirnice će se posebno označiti kako bi se prvo podijelilo na licu mjesta.

zatvori