Petak, 17. svibnja 2024.

GRAD KOPRIVNICA Ulaganja u odgojne, obrazovne i kulturne ustanove u 2020.

Dječji vrtić u Starigradu – Objekt Jabučica
  • Vrijednost investicije 8,4 milijuna kuna

Novoizgrađeni objekt Jabučica djeluje u sklopu Dječjeg vrtića Tratinčica. U Njemu djeluju tri odgojne skupine, od kojih jedna jaslička i dvije vrtićke. Zgrada novog vrtića obuhvaća prostore za tri odgojne skupine, višenamjensku dvoranu sa spremištem rekvizita i spremištem didaktičkih sredstava, prostore za odgojno-obrazovne djelatnike kao i prostore sanitarija, energetsko-tehničkog bloka i distribucijske kuhinje s pratećim prostorijama. Riječ je o projektu vrijednom 8,4 milijuna kuna sufinanciranom sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. U sklopu vrtića bit će uređeno i vanjsko igralište kao i prostor.

Izvor: Grad Koprivnica
Sportska dvorana Osnovne škole Đuro Ester
  • Vrijednost investicije 13,1 milijuna kuna

Osnovna škola Đuro Ester u Koprivnici dobit će novu sportsku dvoranu, za čiju je gradnju potpisan ugovor s izvođačem radova Radnikom d.d. Riječ je o projektu od iznimnog značaja, čijom se realizacijom dodatno podiže standard obrazovanja u Koprivnici. Dvorana se gradi na postojećem igralištu i na dijelu parkirališta od strane Ulice Ante Starčevića, a predviđeno trajanje radova je oko sedam mjeseci. Dvorana će se sastojati od dva dijela. Prvi je sama dvorana, a drugi zajedničke prostorije, odnosno svlačionice, sanitarni dio i ostali popratni sadržaj. Imat će pet različitih sportskih terena – glavno za košarku i rukomet, mali nogomet, odbojku i dva pomoćna košarkaška. Osim za potrebe nastavnih aktivnosti, dvorana će biti na raspolaganju i za druge sportske i kulturne aktivnosti klubova i udruga koje djeluju na području Koprivnice.

Izvor: Grad Koprivnica
Nastavljeni radovi na obnovi Sinagoge – kulturnog centra
  • Vrijednost investicije 386.000 kuna

Radovi nastavka obnove Sinagoge – kulturnog centra prim.dr. Krešimir Švarc
uključuju sanaciju stropne i zidne obloge glavnog prostora za okupljanje.
Švendi građenju iz Koprivnice, temeljem obavljene javne nabave, povjereni su navedeni radovi, a ugovorena vrijednost istih iznosi 275.363,75 kuna s uključenim PDV-om. Također, obavit će se radovi podžbukne elektroinstalacije te sva potrebna priprema za nova rasvjetna tijela. Za iste je proveden postupak nabave te je sklopljen ugovor s izvođačem radova Elektromehanika Dolenec na iznos od 110.461,25 kuna s uključenim PDV-om.
Radove u iznosu 100.000 kuna sufinancirat će Ministarstvo kulture, dok je za ostatak radova osiguran novac u proračunu Grada Koprivnice.

Izvor: Grad Koprivnica
Energetska obnova Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski
  • Vrijednost investicije šest milijuna kuna

Radovi energetske obnove zgrade Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski obuhvatili su povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova, zamjenu vanjske stolarije novom drvenom stolarijom, ugradnju ventilacije s rekuperacijom te ugradnju nove energetski učinkovite rasvjete u podrumskom dijelu zgrade. Projekt je sufinanciran novcem u okviru projekta Operativnog programa Konkurentnost i kohezije 2014-2020 u okviru projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”.

Izvor: Grad Koprivnica
Nova blagovaonica u Područnoj školi Vinica
  • Vrijednost investicije 1,1 milijuna kuna

Nakon što su popravljena oštećenja na drvenom krovištu Područne škole Vinica te postavljen novi glineni crijep u vrijednosti 250.506 kuna, nastavlja se s ulaganjem u infrastrukturu školske zgrade. Riječ je o radovima vrijednima 820.000 kuna koji podrazumijevaju poslove rekonstrukcije, odnosno izgradnje i opremanja blagovaonice. Važno je za istaknuti da će osim blagovaone opremljena biti i kuhinja, veličine 15 metara četvornih koja će zadovoljiti sve sanitarne uvjete da se njoj može posluživati ali i pripremati hrana. Dograđen je i hodnik koji će povezivati novouređene prostorije sa školom te je dorađen prilaz (rampa) za osobe s invaliditetom. Po završetku radova omogućit će se i proširenje zbornice, čime će se zasigurno doprinijeti kvalitetnijem radu učitelja i ostalog osoblja škole.

zatvori