Subota, 26. listopada 2024.

FOTO Za obitelj Vučković iz Petrinje na ribičkom danu prikupljeno 2.860 kuna

Društvo sportske rekreacije “Zlatna ribica” iz Špiranca organiziralo je u nedjelju humanitarni ribički dan – natjecanje udicom na plovak.

Sav prihod bio je namijenjen deveteročlanoj obitelji Vučković koja je nakon razornog potresa u Petrinji život odlučila nastaviti u Križevcima.

Prema riječima Stjepana Biškupa, tajnika Društva sportske rekreacije “Zlatna ribica”, kada su čuli da obitelj Vučković sa sedmero djece traži smještaj u Križevcima, nisu niti časa oklijevali, nego su odlučili pomoći prema svojim mogućnostima.

Pozvali su ribiče da im se priključe, a odaziv je bio iznad očekivanja.

– Došli su ribiči iz Samobora, Zagreba, Bjelovara, Vrbovca i Križevaca. Svi su bili oduševljeni akcijom – kazao je Biškup.

Od kotizacije je prikupljeno 2.860 kuna, a osim toga građani su darovali pakete i sredstva obitelji Vučković. Obitelj Biškup počastila je ručkom sudionike humanitarnog ribičkog dana.

Pobjednik natjecanja bio je Antun Derniković iz Samobora s 5 kilograma ulovljene sitne ribe, drugi je bio Franjo Matoić s 4.950 iz Križevaca i na trećem se mjestu smjestio Boris Jelen iz Vrbovca s 2.435, no kako je izjavila jedna natjecateljica iz Samobora “svi smo pobijedili”.

Obitelj Vučković zahvalila je svima koji su pomogli u ovoj akciji.

Slušaj uživo
zatvori