Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Stigla je druga pošiljka cjepiva: Jedan dio je za drugu dozu već cijepljenih protiv koronavirusa

Članovi Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije jutros su zaprimili drugu pošiljku Pfizerovog cjepiva.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla na konferenciji za medije kazala je da će se njime procijepiti zdravstveni djelatnici i korisnici te zaposlenici domova za starije i nemoćne u Koprivničko-križevačkoj županiji.

– Ova pošiljka sadrži 195 bočica Pfizerovog cjepiva, a iz svake je moguće navući šest doza, tako da ćemo ovom pošiljkom procijepiti 1.170 naših sugrađana. Iz ove ćemo pošiljke jedan dio cjepiva rezervirati za drugu dozu svih onih sugrađana koje smo procijepili s prvom, a to je 377 doza, odnosno 124 zdravstvena djelatnika i 253 korisnika i zaposlenika Doma za starije i nemoćne – istaknula je i dodala kako je preporuka da se za tri tjedna procijepe drugom dozom.

Napomenula je da će tako cjepiva ostati za oko 800 novih sugrađana koje će započeti cijepiti s prvom dozom Pfizerovog cjepiva.

– Vjerujem da će se cijepljenje organizirati putem određenih punktova. Planiramo u trećem tjednu siječnja dobiti još jednu takvu pošiljku, a morat će se aktivirati i primarna praksa te svi cjepitelji diljem naše županije kako bi se što veći broj stanovnika procijepio – rekla je dr. Vadla te dodala da osim nekih blažih reakcija u smislu boli i crvenila na mjestu cijepljenja, značajnije nuspojave nisu zamijetili.

Preporuka građanima koji su preboljeli koronavirus je da se i oni cijepe.

– Cijepljenje protiv koronavirusa je sigurno jedan od alata koji nam daje određenu garanciju da živimo kako smo živjeli i prije pandemije te da sve naše aktivnosti možemo nesmetano obavljati. Kad dođem na red po nekom prioritetu, sigurno ću se cijepiti, a to preporučam i svim ostalim građanima – kazao je župan Darko Koren.

Podsjetimo da se sugrađani koji se žele cijepiti moraju javiti svojim liječnicima kako bi se napravio popis i onda će se svatko cijepiti prema prioritetnim skupinama, a prvi na redu su starije osobe i kronični bolesnici.

 

Stigla je i druga doza cjepiva

Objavljuje Drava.info u Ponedjeljak, 4. siječnja 2021.

 

zatvori